Aalsmeer Nederlands Kampioen na overwinning op Kembit-Lions

Foto: CC0 via PxHere

Kembit-Lions is er vanmiddag in de Stadssporthal in Sittard niet in geslaagd om een beslissende derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap uit het vuur te slepen.

Helaas geen titelprolongatie als afsluiter van een voor Kembit-Lions moeilijk en merkwaardig handbalseizoen.

Tegenstander Green Park/Aalsmeer was andermaal te sterk voor de momenteel door Ivo Steins en Lambert Schuurs gecoachte handballers van Lions. De eerste finalewedstrijd in Aalsmeer werd door Lions met forse cijfers verloren. In de tweede finalewedstrijd in een best-of-three-serie was Aalsmeer met 28-31 te sterk. Bij rust was de stand 12-13 in het voordeel van de bezoekers. Na de rust sloeg Aalsmeer een gat van 5 doelpunten. Lions slaagde er niet meer in om de achterstand volledig weg te werken.

Lions ziet aan het slot van dit seizoen een aantal spelers naar elders vertrekken en moet nu samen met de nieuwe coach Bruno Thevissen gaan bouwen aan een team dat zich komend seizoen weer kan meten met de concurrentie. Bij het realiseren van dat doel kan Lions overigens wel wat financiële steun gebruiken. De club is daarom gestart met een crowdfundingactie.

Cookieinstellingen