Max Verstappen pakt in Canada zijn 60e Grand Prix overwinning

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Zondagavond om 20:00 uur Nederlandse tijd gingen op Circuit Gilles Villeneuve in Montreal de lichten op groen voor de Grote Prijs van Canada.

Het hele veld ging op de kletsnatte baan probleemloos van start en kwam heelhuids door de eerste bochten.

De van pole position gestarte Brit George Russell (Mercedes) kon de leiding ruim 20 ronden vasthouden, maar raakte die vervolgens kwijt aan Lando Norris (McLaren), die later in de race, kort na een pitstop voorbijgestoken werd door Verstappen. De weersomstandigheden maakten dat er regelmatig werd gewisseld van intermediates naar slicks en andersom, met als gevolg dat door op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen Verstappen uiteindelijk de leiding in de race kon overnemen en die niet meer afstond. Hij finishte 3,879 seconden voor Lando Norris (McLaren) en 4,317 seconde voor George Russell. Het extra punt voor de snelste raceronde ging naar de als vierde gefinishte Lewis Hamilton (Mercedes).

Verstappens teamgenoot bij Red Bull, Sergio Perez, zag zijn weekend volledig in duigen vallen, want de Mexicaan viel uit na niet al te zware crash, waarna hij de auto terug naar de pits wist te brengen. Ook de beide Ferrari’s (Leclerc en Sainz) sloten hun weekend in lijn met de prestaties in de vrije trainingen en de kwalificatie af. Beide coureurs vielen uit. Datzelfde lot was ook de beide Williams-coureurs (Albon en Sargeant) beschoren.

Door het uitvallen van de beide Ferrari’s ziet Max Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap groeien naar 56 punten. Charles Leclerc bezet de tweede plek (138 punten), Lando Norris staat derde met 132 punten.

Over twee weken wordt op het Circuit de Barcelona-Catalunya de Grand Prix van Spanje verreden, de tiende race van dit 24 races tellende seizoen.

Cookieinstellingen