Max Verstappen wint GP Spanje voor derde jaar op rij

23 jun , 17:15 β€’ Sport
2024f1gp10 max verstappen tart gp spanje
Max Verstappen heeft vanmiddag voor het derde jaar op rij de Grote Prijs van Spanje gewonnen.
De sleutel voor de 61e overwinning en zijn 106e podium in zijn F1-carrière lag in de start - daarin stak hij polesitter Lando Norris (McLaren) voorbij - en in ronde twee, toen hij Mercedes-coureur George Russell in een mooi duel wist in te halen. Russell profiteerde bij de start van het gevecht om P1 tussen Norris en Verstappen en ging er als de bekende hond met het been vandoor. Maar niet voor lang dus.
In de tijd dat Norris achter Russell vastzat wist Verstappen genoeg marge op te bouwen om de race met een uitgekiende en goed uitgevoerde strategie als winnaar af te sluiten. Norris finishte op 2,219 seconde achter Verstappen en verdiende een extra put door de snelste raceronde te noteren. Lewis Hamilton werd derde en kwam 17,790 seconde achter Verstappen over de finish. De race telde nul incidenten in de vorm van gele of rode vlaggen en safety cars .
Door deze overwinning - zijn achtste van dit seizoen - verstevigt Verstappen de leiding in het WK-klassement. Daarin heeft hij nu 219 punten, 69 punten meer dan de naar de tweede plek gestegen Lando Norris.
Volgende week staat in Spielberg op de Red Bull Ring de Grote Prijs van Oostenrijk op het programma.