Fortuna Sittard geen partij voor Sparta: 1-4

20 nov 2015, 22:04 Sport
minuut stile bij fortuna sittard sparta rotterdam
Fortuna Sittard was vrijdagavond in eigen huis niet bij machte om Sparta Rotterdam in de problemen te brengen.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de terroristische aanslag die vandaag precies een week geleden plaatsvond in Parijs.
Sparta Rotterdam stond voor de wedstrijd tweede op de ranglijst in de Jupiler League. Het onvermogen van Fortuna Sittard om gevaar te stichten én kansen te benutten werd vanavond opnieuw duidelijk. Bij rust was de stand 0-2 door doelpunten van Van Moorsel (36') en Bergkamp (41'). Na rust verdubbelden Brogno (68') en Verhaar (71') die voorsprong. Een kwartier voor tijd mocht Ferry de Regt namens Fortuna Sittard iets terug doen. Scheidsrechter Dieperink hield de kaarten vanavond op zak.
Omdat Go Ahead Eagles verrassend verloor van FC Oss, tot vanavond nummer laatst, neemt Sparta Rotterdam door de winst op Fortuna Sittard de koppositie in de Jupiler League over. Fortuna Sittard zakt door deze nederlaag naar de 17e plaats van de ranglijst.
Opstelling: Kaya; Mares, De Regt, Janssen, Schroyen, Briels, Loen (Mert, 66'), Saddiki, Moro (Lekesiz, 46'), Hutten, Vlijter (Belkassem, 87')
Volgende week vrijdag komt Fortuna Sittard niet in actie. Op maandag 30 november staat in Maastricht de derby tegen MVV op het programma.