Fortuna Sittard treft vanavond in Emmen een lastige tegenstander

11 feb 2023, 8:00 Sport
fortuna sittard logo rand veld stadion
Vanavond om 20:00 uur treedt Fortuna Sittard aan tegen FC Emmen, de huidige nummer 16 op de ranglijst van de Eredivisie.
De door Dick Lukkien gecoachte Drentse eredivisionist is naar verwachting geen makkelijke tegenstander. Het elftal draait thuis in het stadion aan de Oude Meerdijk in Emmen heel behoorlijk en heeft tot nu toe slechte één thuiswedstrijd verloren. De Emmenaren wonnen thuis van PSV en pakten thuis een punt tegen Ajax. Alleen AZ wist in Emmen drie punten te pakken.
Emmen ontving Fortuna Sittard tot nu toe drie keer eerder in de Eredivisie. De duels eindigden een keer in een overwinning voor Emmen en twee keer werden de punten gedeeld.
Voor beide ploegen is het een belangrijke wedstrijd. Emmen wil zo snel mogelijk weg uit de gevarenzone en Fortuna Sittard zal de kloof met de ploegen die daarin verkeren graag zien groeien.
Coach Julio Velázquez laat Fortuna Sittard naar verwachting in de volgende opstelling aantreden: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Dimitrios Siovas, Rodrigo Guth, George Cox, Arianit Ferati, Kristijna Bistrovic, Öguzhan Ozyakup, Iñigo Cordoba, Burak Yilmaz en Úmaro Enmbaló.
De wedstrijd begint om 21:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.