Fortuna Sittard verliest thuis oefenduel tegen Borussia Mönchengladbach

25 jul , 18:00 Sport
fortuna sittard borussia monchengladbach
Fortuna Sittard heeft vanmiddag in een oefenwedstrijd gespeeld tegen de Duitse Eerste Bundesligist Borussia Mönchengladbach.
Op het duel waren een paar duizend toeschouwers afgekomen. Die zagen Fortuna Sittard Borussia Mönchengladbach (BM) in de eerste helft prima partij bieden. Het team van coach Danny Buijs zette hoog druk, maar had wel moeite met het houden van balbezit. Halverwege de eerste helft verliet Guth geblesseerd het veld. Bij rust was de stand nog steeds 0-0.
De gasten kwamen in de 49e minuut op voorsprong door een doelpunt van Fukuda. Aïko trok de stand enkele minuten later gelijk, maar kort daarna kwam BM opnieuw op voorsprong door een benutte strafschop van Ranos. In de 75e minuut was er een tweede strafschop voor BM. Kramer scoorde de 1-3. Erceg was nog twee keer dicht bij een tweede treffer voor Fortuna, maar de lat en de doelman van de Duitse ploeg stonden een treffer in de weg.
Fortuna Sittard begon het duel met de volgende elf: Branderhorst, Adewoye. Peterson, Dahlhaus, Aïko, Pinto, Guth, Mitrovic, Rosier, Dijks en Fosso. Wisselspelers: Koopmans, Grujcic, Van Ottele, Halilovic, Demir, Hermsen, Schenkhuizen, Robberechts, Erceg, Taibi, Ozkul en Martens.
Van de tot nu toe vier gespeelde oefenduels heeft Fortuna er twee gewonnen en evenveel verloren.
Op donderdag 1 augustus (19:00 uur) oefent Fortuna Sittard tegen de zondagamateurs derde divisie van EVV in Echt. Een dag later staat (om 18:30 uur) de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het programma: een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Op zondag 11 augustus begint Fortuna om 14:30 uur aan de nieuwe Eredivisiecompetitie met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.