Fortuna Sittard verliest thuis van landskampioen PSV

22 sep , 18:45 Sport
fortuna sittard krc genk
In een zo goed als uitverkocht stadion aan de Milaanstraat heeft Fortuna Sittard vanavond met 1-3 verloren van landskampioen PSV Eindhoven.
Fortuna Sittard wilde het PSV uiteraard zo moeilijk mogelijk maken en dat leek aardig te lukken. Na een minuut of elf was PSV voor het eerst dicht bij een treffer. Doelman Branderhorst pareerde een inzet van Luuk de Jong en even later was De Jong opnieuw dicht bij de openingstreffer. Die viel vier minuten later, nadat Van Ottele een door hem geblokte bal voor de voeten van Tillman zag belanden. Die liet Branderhorst kansloos.
PSV had uiteraard het meeste balbezit, maar Fortuna toonde veerkracht en kwam in de 31e minuut via een rake kopbal van Ezequiel Bullaude uit een corner van Alen Halilovic op gelijke hoogte.
PSV begon fel aan de tweede helft, op jacht naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er wel, maar pas in de 68e minuut. Tillman scoorde fraai vanuit een vrije trap nadat Van Ottele een overtreding beging op Saibari. Laatstgenoemde stond in de 72e minuut ook aan de basis van de derde treffer. Hij zag zijn schot gestopt worden, maar Luuk de Jong stond op de goede plek om de rebound te verzilveren.
Vanaf dat moment ging Fortuna nadrukkelijker op jacht naar een tegentreffer. Erceg was er dichtbij, maar PSV-doelman Benitez werkte de bal weg. Erceg ging daarbij vrij theatraal neer en claimde een penalty, maar scheidsrechter Lindhorst zag het terecht anders.
Opstelling Fortuna Sittard: Branderhorst, Pinto, Adewoye, Van Ottele, Dahlhaus, Fosso (89' Korkmazyurek), Rosier, Halilovic (89' Schenkhuizen), Bullaude (77' Bastien), Mitrovic (77' Grujcic) en Aïko (63' Erceg).
Scheidsrechter Allard Lindhout trok geel voor Rosier, Erceg en Adewoye van Fortuna Sittard en voor Tillman van PSV.
Op zaterdag 28 september speelt Fortuna Sittard om 21:00 uur een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Op zondag 6 oktober 20:00 uur is AZ te gast is Sittard.