Lando Norris wint Grand Prix Singapore, Verstappen tweede

22 sep , 17:00 Sport
2024f1gp18 de race
De Brit Lando Norris heeft vanmiddag met overmacht de Grand Prix van Singapore op zijn naam geschreven.
Hij startte vanaf pole position en reed alle ronden aan de leiding. Hij slaagde er alleen niet in om de snelste raceronde vast te houden en zo een extra WK-punt te pakken: dat werd voorkomen door Daniel Ricciardo van RBF1-team. Daarmee deed hij zusterteam Red Bull en Max Verstappen een plezier. Hoe belangrijk dit weggekaapte punt aan het einde van het seizoen was zal de komende races duidelijk worden.
Max Verstappen wist zijn tweede startpositie vast te houden. Hij kwam 20,984 seconden na Norris over de finish en deed daarmee, op een circuit dat Red Bull in het verleden niet bepaald goed gezind was, maximaal aan schadebeperking in de stand om het WK; Norris kruipt 7 punten dichterbij. Norris' teamgenoot Oscar Piastri pakte de derde plek.
Het was voor het eerst in de historie van de Singaporese Grand Prix dat er geen gele vlaggen voor een bocht missende auto's hoefden te worden getoond en daarmee tevens de eerste race op het Marina Bay Street Circuit zonder dat er een safetycar op de baan kwam.
De volgende Grand Prix wordt over vier weken verreden in Austin in de Verenigde Staten.