Fortuna Vrouwen verliest eerste duel nieuwe seizoen thuis van FC Twente

29 sep , 18:48 Sport
fortuna vrouwen 2024 205
Fortuna Vrouwen is vanmiddag in het stadion aan de Milaanstraat tegen landskampioen FC Twente begonnen aan het derde seizoen in de Azerion Eredivisie.
En ondanks dat de club al twee redelijk succesvolle seizoenen achter de rug heeft valt met geen mogelijkheid te voorspellen hoe het de Fortuna Vrouwen dit seizoen zal vergaan.
Er stonden vanmiddag 6 speelsters op het veld die vorig jaar bij Fortuna onder contract stonden. Drie daarvan - Hulst, Tuin en Knol - spelen nu bij FC Twente. Dinkla, Van Heeswijk en Van Koot zijn als enigen bij Fortuna Vrouwen gebleven. Aan coach Glenda van Lieshout dan ook de uitdagende taak om een nagenoeg nieuw elftal goed aan het marcheren te krijgen.
Fortuna begon verrassend goed aan de wedstrijd en kwam binnen 2 minuten via Eijken op 1-0. Lang kon de voorsprong niet worden behouden. Het wakker geschrokken FC Twente kwam na 6 minuten op gelijke hoogte en liep vervolgens in goed tien minuten uit naar 1-3. Fortuna kwam er in de eerste helft slechts zeer sporadisch uit en was niet bij machte om de Twentse defensie in verlegenheid te brengen.
FC Twente was zonder twijfel de betere ploeg. De Tukkers drongen ook in de tweede helft veelvuldig aan, maar kwamen niet meer tot scoren, al waren ze daar toch zeker een keer of vier dichtbij. Fortuna was in de spaarzame uitvallen verder ongevaarlijk.
Fortuna Vrouwen is er dit seizoen vanwege de halvering van het spelersbudget in kwalitatieve zin behoorlijk op achteruit gegaan. Ook FC Twente lijkt aan kwaliteit te hebben ingeboet, nu een aantal spelers de stap hebben gezet naar een buitenlandse club.
Opstelling: Dinkla, Van Koot, Stoop, Van Heeswijk, Prins (82' Hilhorst), Eijken (87' Pietersma), Dekker, Vijfhuizen, Peereboom (86' Arons), Van Wershoven en Kopp.
Op zaterdag 19 oktober staat de volgende thuiswedstrijd op het programma: om 16:30 uur wordt afgetrapt tegen sc Heerenveen. Op 5 en 12 oktober speelt Fortuna Vrouwen uit tegen achtereenvolgens Telstar en Ajax.