Maakt Fortuna Sittard uit tegen Sparta Rotterdam einde aan negatieve serie?

28 sep , 8:00 Sport
fortuna sittard logo rand veld stadion
Na een uitstekende start van het seizoen staat Fortuna Sittard weer met beide benen op de grond. Na de eerste twee duels als winnaar te hebben afgesloten volgden vier opeenvolgende wedstrijden waarin werd verloren.
Vanavond staat de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het programma. De Rotterdammers staan momenteel met negen punten uit zes wedstrijden op de zevende plek van de ranglijst, Fortuna heeft drie punten minder en bivakkeert momenteel op plek veertien.
Het wordt voor het team van coach Danny Buijs stilaan tijd om de negatieve reeks te beëindigen. Een goed resultaat vanavond tegen het door Jeroen Rijsdijk gecoachte Sparta is dan ook zeer welkom, maar dat is - gelet op de statistieken - geen eenvoudige opdracht. Vier seizoenen geleden boekte Fortuna Sittard voor het laatst een overwinning op het Kasteel (1-2). De Rotterdammers wonnen tien keer van Fortuna, even zo vaak werd gelijkgespeeld en vier keer nam Fortuna de punten mee naar Sittard.
Mogelijke opstelling Fortuna Sittard: Mattijs Branderhorst, Ivo Pinto, Shawn Adewoye, Rodrigo Guth, Jasper Dahlhaus, Loreintz Rosier, Ryan Fosso, Ezequiel Bullaude, Josip Mitrović, Alen Halilovic, Akan Aïko.
De wedstrijd begint om 21:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens.