Een tweedehandsauto een frisse look geven: tips voor binnen en buiten

28 sep , 7:00 Nieuws
pexels polijsten motorkap
Het kopen van een tweedehandsauto kan een goede manier zijn om te besparen. Het nadeel is dat deze auto's soms reeds kleine slijtages of schades hebben.
Toch hoeft dit geen ramp te zijn, want veel zaken kun je zelf en goedkoop opknappen. Je hoeft dus geen fortuin uit te geven om een tweedehandsauto met lichte gebruiksschade weer op te krikken. Het is wel belangrijk dat je dit correct doet of laat doen.

Krassen verwijderen uit de auto

Esthetisch gezien maken krassen de auto minder aantrekkelijk en laten ze het voertuig er ouder en minder verzorgd uitzien. Diepe krassen kunnen bovendien de laklaag doorbreken en de onderliggende metalen blootstellen aan weer en wind. Dit verhoogt de kans op roestvorming, wat op de lange termijn tot ernstige schade kan leiden. Daarom is het belangrijk om krassen altijd zo snel mogelijk te behandelen. Gelukkig kun je zelf kleine auto krassen verwijderen, althans met een beetje geduld en de juiste producten. Een eenvoudige methode is het gebruik van een krasverwijderaar of polijstmiddel, iets wat je in de meeste autowinkels kunt vinden. Zorg ervoor dat je het oppervlak eerst goed reinigt en droogt en breng dan het product aan volgens de instructies.
Bij diepere en grotere krassen is het aan te raden om een expert in te schakelen. Professionals hebben gespecialiseerde apparatuur en hebben ook de juiste knowhow. Bovendien kunnen zij meteen ook andere onregelmatigheden aanpakken, zoals kleine deuken of steenslag. Voor een deskundig advies en een vrijblijvende offerte kun je terecht bij Wondercar.be. Met slechts een paar foto's kunnen zij je snel en nauwkeurig informeren over de kosten en mogelijkheden.

Velgen en banden

Schone, glanzende velgen geven je auto direct een frisse en verzorgde uitstraling. Velgenreiniger en een stevige borstel kunnen reeds wonderen doen. Overweeg ook om je banden een beurt te geven met een bandenverzorgingsproduct. Dit geeft de banden een mooie, donkere glans en laat ze er weer als nieuw uitzien. Dit is uiteraard enkel een goed idee als de banden nog in goede staat zijn, want anders kun je ze beter vervangen. Hetzelfde geldt voor beschadigde velgen. Indien de velgen louter een beetje visueel verweerd zijn, kun je altijd nog overwegen om ze te laten opknappen of zelfs te laten poedercoaten. Een nieuw kleurtje kan echt een volledig andere uitstraling opleveren.

Aan de slag met het interieur

Begin met een grondige schoonmaakbeurt: stofzuig de vloerbedekking en stoelen, reinig de ramen van binnenuit en vergeet de moeilijk bereikbare plekken niet. Wie weet vind je hier en daar nog wel een euro! Overweeg om de bekleding van de stoelen te vernieuwen met stijlvolle stoelhoezen of zelfs op maat gemaakte bekleding die het originele interieur een frisse toets geeft. Kleine details, zoals een nieuwe pookknop, een modern stuurhoesje of een set nieuwe vloermatten, kunnen het interieur een totaal andere look geven. Verder kun je in de auto ledverlichting installeren, bijvoorbeeld onder de stoelen of in de deuren. Het zijn dergelijke kleine aanpassingen die je auto net dat beetje extra geven en die het rijden een stuk aangenamer maken.