Max Verstappen start vanaf pole aan Grote Prijs van België

28 aug 2021, 16:20 Sport
uitslag kwalificatie gp belgie 2021
Max Verstappen heeft onder moeilijke omstandigheden pole position weten te pakken voor de Grand Prix Formule 1 van België.
Tijdens Q3 barstte er opnieuw een stevige bui los. Sebastian Vettel merkte via de boordradio op dat er een code rood moest worden gegeven om de sessie te stoppen. Korte tijd later crashte Lando Norris zwaar met zijn McLaren en moest er wel een code rood worden gegeven.
Toen de sessie hervat kon worden bleek Max Verstappen de snelste coureur onder de lastige omstandigheden op het circuit van Spa-Francorchamps. Hij klokte de snelste tijd en pakte daarmee de negende pole position van zijn carrière.
Verrassende tweede werd George Russel met zijn Williams, Mercedescoureur Lewis Hamilton moest zich tevreden stellen met de derde plaats.
Valtteri Bottas finishte als achtste, maar start zondag vanwege een gridstraf vanaf de dertiende startplek. Sergio Perez, Verstappens teamgenoot, start vanaf de vierde startrij vanaf plek 7.
De condities op de natte baan waren bijzonder moeilijk en ook morgen tijdens de race wordt regen verwacht. De race zondagmiddag begint om 15:00 uur.