McLarens winnen in Hongarije, Verstappen vijfde

21 jul , 17:00 Sport
2024f1gp13 max verstappen race
De McLarens kwamen vandaag tijdens de Grote Prijs van Hongarije op de Hungaroring als eerste en tweede over de finish.
Lewis Hamilton (Mercedes) pakte met zijn derde plek het 200ste podium in zijn carrière.
Oscar Piastri mocht na een serie opmerkelijke boordradio's drie ronden voor de finish de op dat moment aan de leiding rijdende Lando Norris passeren om zo zijn eerste Grand Prix overwinning te pakken.
Norris, die vanaf pole aan de race begon, werd na de start voorbijgestoken door zijn teamgenoot en Max Verstappen, die buiten de baan werd gedwongen en later met tegenzin zijn positie teruggaf aan Norris. Piastri reed lange tijd aan kop, maar gaf de leiding na een undercut van zijn teamgenoot over aan Norris, kennelijk met in het achterhoofd een in het team gemaakte afspraak over het later teruggeven van de leiding door Norris aan Piastri.
Max Verstappen, vertrokken vanaf de derde startplek, kon ditmaal geen rol van betekenis spelen en foeterde een groot deel van de race op de gekozen strategie. In een poging de derde plek van Lewis Hamilton over te nemen verremde de regerend wereldkampioen zich, waarbij hij in contact kwam met de Mercedes van de Brit. De Red Bull werd daarbij zowat gelanceerd en schoot van de baan, maar liep geen schade op en kon dus verder. Charles Leclerc profiteerde van de situatie en nam de vierde plek van Verstappen over, om die in het resterende deel van de race niet meer af te staan.
Volgende week wordt op het circuit van Spa-Francorchamps de veertiende van de 24 races verreden die dit jaar op de kalender staan. Dat is tevens de laatste race voor de zomerstop.