Ook komend seizoen geen Limburgse Eredivisie voetbalderby's

18 mei , 7:00 Sport
voetbal uittrap cc0 pixabay
Een Limburgse derby in de Eredivisie zit er ook komend seizoen niet in, want Roda JC speelt komend seizoen gewoon weer in de Keuken Kampioen Divisie.
Twee weken geleden dachten team en supporters van de koempelclub korte tijd dat promotie naar de Eredivisie een feit was, maar dat bleek een simpele vergissing van de stadionspeaker. De laatste competitiewedstrijd in en tegen Groningen zou bij minimaal een gelijkspel directe promotie betekenen, maar Roda verloor er kansloos.
Dan maar in de nacompetitie die zo gewenste promotie bewerkstelligen. Maar ook nu weer bleek dat in de nacompetitie andere voetbalwetten gelden. Het tot voor kort nog door de eigen supporters verguisde NAC Breda won maandagavond thuis (3-1) van Roda. De return in Kerkrade draaide gisteravond vervolgens uit op een complete afgang van de ploeg van coach Sibum. Niet alleen werd met 0-5 verloren, maar ook liet een groep Roda-supporters zich van hun slechtste kant zien. Er werden bekers op het veld gegooid bij de 0-3 en later nogmaals bij de 0-4. Dat leidde beide keren tot het stilleggen van de wedstrijd.
Voor Roda JC een zwaar teleurstellend einde van een verder uitstekend seizoen.