Pass 'm door!: Van Kaathoven en Fortuna Sittard zamelen oude sportkleding in

17 okt , 10:00 Sport
sportkledinginzamelingsactie fortuna kaathoven
Afvalspecialist Van Kaathoven en Fortuna Sittard doen een oproep aan alle supporters, amateurverenigingen en basisscholen om (oude) sporttenues in te leveren.
Voorafgaand aan de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Groningen op 26 oktober staat er op het fanplein een speciaal inzamelpunt.

Doel van de actie

Alle kinderen in Sittard-Geleen moeten kunnen sporten in een toffe outfit. Geld, achtergrond of afkomst mag daarin nooit een belemmering vormen. In de regio zijn er namelijk grote verschillen tussen gezinnen met sportende kinderen. Kortom, reden genoeg om daar iets aan te doen.
Janneke de Schutter-Cuppes, directeur bij Van Kaathoven, legt uit: "Van Kaathoven is al jarenlang gevestigd in Sittard. Door onze lokale betrokkenheid komen we niet alleen iets halen, we brengen Sittard ook graag iets moois terug. Met deze campagne helpen we jongeren aan een toffe sportoutfit en voorkomen we ook nog eens dat een gedragen outfit onnodig in het vuilnis belandt."

Duurzaamheidsinitiatief samen met DRIP

Om deze campagne op een goede manier vorm te geven wordt er samengewerkt met DRIP. Een stichting die gratis sportoutfits regelt voor jongeren (4 t/m 18 jaar). DRIP stelt de outfits samen en geeft deze, via een mobiele sportwinkel, tijdens evenementen en in de wijken aan sportende kinderen. Medeoprichter Jochem Goedhals licht toe: ”Jonge kinderen groeien snel. Sportkleding & attributen worden al snel te klein en moeten meermaals worden aangekocht. Dit kost veel geld. Vanuit de Pass ‘m door-gedachte zijn we ervan overtuigd dat iedereen moet kunnen knallen op het sportveld.”
Coen Cremers, manager MVO bij Fortuna Sittard, sluit af: “Als betaald voetbalclub zijn we continu op zoek om duurzame initiatieven en oplossingen aan te boren. Niet alleen voor onszelf, zoals onze hardcups en digitale programmaboekjes in het stadion, maar met name ook om onze achterban te enthousiasmeren tot duurzamer gedrag. Wat ons betreft geeft deze campagne hier een mooie invulling aan!”

Verhinderd? Lever in bij Jumbo Sittard

Check jouw kledingkast eens goed. Heb jij ook een outfit die klaarligt voor een nieuwe eigenaar? Pass ‘m door! Kom op zaterdag 26 oktober voor de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Groningen je sportshirt, hoodie, trainingspak of schoenen inleveren. Van Kaathoven staat, samen met DRIP, klaar op het fanplein bij het stadion om sportoutfits in ontvangst te nemen. Ben je verhinderd? Niet erg, want door de samenwerking met Jumbo Sittard staat er in het filiaal nabij het stadion een inzamelcontainer waar je vanaf 28 oktober je sportkleding kunt inleveren!

Gesigneerd wedstrijdshirt

Deelnemers maken kans op een bijzondere prijs. Onder alle gulle gevers wordt een gesigneerd Fortuna Sittard wedstrijdshirt verloot! Meer informatie kun je vinden via de website van Van Kaathoven. Doe mee. Pass ‘m door!