Ster ZLM Toer: Groenewegen strijdt tegen Kittel en Greipel

02 jun 2017, 14:54 Sport
ster zlm tour peloton bij de start
De Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk kent dit jaar weer een veelbelovend deelnemersveld, bestaande uit 15 ploegen van elk 8 renners. Erkende sprinters als Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen verschijnen op woensdag 14 juni aan de start van de proloog in Westkapelle.
Zij krijgen in de Nederlands-Belgische vijfdaagse, die op 18 juni in Oss eindigt, in de strijd om de dagprijzen concurrentie van onder anderen Coen Vermeltfoort, Moreno Hofland, Danilo Napolitano, Kenny Dehaes en Michael van Staeyen.
Veel coureurs willen zich in de etappekoers graag nog een keer testen voor het begin van de Tour de France, op 1 juli in Düsseldorf. Er doen zeven teams mee aan de Ster ZLM Toer, die ook aan de start verschijnen van de Ronde van Frankrijk.
Jos van Emden is in Westkapelle eveneens van de partij. De tijdritspecialist van LottoNL-Jumbo won vorig jaar de proloog van de etappekoers en maakte afgelopen zondag indruk door de afsluitende tijdrit in de Ronde van Italië op zijn naam te schrijven. Team Sunweb rijdt eveneens mee in de wedstrijd, zonder Tom Dumoulin, maar wel met Laurens ten Dam.