Restaurant Silvester’s metamorfose is compleet

Foto:

Sittard-Geleen, 02-04-2012 | Vorig jaar mei ging de deur van het op de drempel van de Top 100 verkerende restaurant op slot. Amper drie weken later heropende Silvester’s met een laagdrempeliger concept: een puur mediterrane keuken. Puur en lekker eten zonder culinair gefrutsel. Het bleek een gouden zet, want in oktober viel Silvester’s in de prijzen. Gault-Millau, een van Frankrijks toonaangevende culinaire gidsen, kende Silvester’s de Prijs/Plezier-prijs toe.

Sittard-Geleen, 02-04-2012 | Vorig jaar mei ging de deur van het op de drempel van de Top 100 verkerende restaurant op slot. Amper drie weken later heropende Silvester’s met een laagdrempeliger concept: een puur mediterrane keuken. Puur en lekker eten zonder culinair gefrutsel. Het bleek een gouden zet, want in oktober viel Silvester’s in de prijzen. Gault-Millau, een van Frankrijks toonaangevende culinaire gidsen, kende Silvester’s de Prijs/Plezier-prijs toe.

Die wisseling van concept werd de afgelopen weken ook vertaald in een restyling van het restaurant zelf. “De keuze voor dat nieuwe concept was aanleiding voor de restyling van het restaurant. En het feit dat de zaak in augustus 10 jaar bestaat speelt natuurlijk ook een rol. Nu is die klus dan eindelijk achter de rug en is de metamorfose van ons restaurant helemaal klaar. Met heel veel dank aan MIC (Mostert Interieur Consult), dat met veel zorg ons restaurant stijlvol en warm heeft ingericht. Het heeft wat bloed, zweet en tranen gekost om alles op tijd af te krijgen, maar het resultaat mag er zijn! Reden genoeg om snel een kijkje te komen nemen als u het nog niet gezien heeft!” Dat zegt Monique Heijligers, die samen met haar partner Silvester het restaurant runt.

Foto: Edwin IJpeij

Monique en Silvester ondervinden nog altijd veel profijt van de door Gault-Millau toegekende prijs en de publicteit rond de plotselinge sluiting mei vorig jaar en de snelle comeback daarna. “En we hebben ons goed kunnen aanpassen aan de huidige tijd. Een tijd waarin crisis toch een woord is dat vaak valt. Gelukkig merken we daar zelf niets van, we moeten met name in het weekend veel gasten weigeren omdat we vol zitten. Vandaar dat we met de restyling ook een aantal extra tafels hebben gecreëerd vooraan bij de bar.” Om er nog aan toe te voegen: “Nee, wij doen niet mee aan al die kortingsacties zoals Groupon, Wow-deal, Restaurantweek e.d. Je moet gewoon zorgen dat de prijs/kwaliteit altijd goed is!”

Openingstijden
Lunch
woensdag t/m vrijdag van 12.00u tot 14.00u op aanvraag
Diner
woensdag t/m zaterdag 18.00u tot 21.30u
zondag 13.00u tot 21.00u doorlopend
1e Paasdag van 13.00u tot 21.00u doorlopend
2e Paasdag van 17.00u tot 21.00u

Sluitingsdagen
maandag en dinsdag (geldt niet voor groepen vanaf 15 personen)

Restaurant Silvester’s, Paardestraat 25, 6131 HA Sittard
046-4511224 | [email protected] | www.silvesters.nl

Cookieinstellingen