Meer ‘communitygevoel’ dankzij WERKplaats-app

De WERKplaats is méér dan een verzameling kantoren en bedrijven. Het enthousiaste team achter deze bedrijfsverzamelgebouwen wil haar bewoners zo veel mogelijk met elkaar verbinden, stimuleert samenwerken en organiseert tal van activiteiten.

Immers, hoe beter je elkaar kent, hoe makkelijker je elkaar op zakelijk gebied weet te vinden. Maar met meer dan 100 bedrijven verdeeld over Sittard, Urmond en Maastricht is het lastig om op de hoogte te blijven van je netwerk. Daar komt nu verandering in. Als eerste ‘verzamelwerkplek’ van Limburg heeft de WERKplaats een app laten ontwikkelen die de community stimuleert en ondersteunt. Uiteraard is de app gerealiseerd door één van de bewoners.

“Een app maakt de interne communicatie tussen de drie locaties persoonlijker en makkelijker. Zo willen we een (h)echte community creëren”, vertelt community manager Maike Kentrop. “Voor onze huurders was het bijna niet meer bij te houden welke bedrijven en dus welke kennis we allemaal in huis hebben. Dankzij de app kan iedereen met een vingerklik de gewenste persoon of expertise vinden. Als iemand je bijvoorbeeld vraagt of je een advocaat kent, kun je binnen een paar seconden antwoorden ‘ja, er zitten drie advocaten op locatie Maastricht, één in Urmond én een in Sittard’. De app maakt het gemakkelijk om informatie te filteren en zo tussen de meer dan 100 bedrijven de juiste te vinden.”

Gericht informeren

Raymond Hewitt van Mobile XL bouwde de app. Hij werkt vanuit de vestiging Maastricht. “De WERKplaats-nieuwsbrief gaat naar iedereen, met de app kun je mensen juist heel gericht informeren. Sommige berichten zijn alleen interessant voor bewoners van één locatie, of voor mensen uit een bepaald vakgebied. Krijg je via de app een bericht op je telefoon, dan is het relevant voor jou. Iedereen heeft zijn telefoon altijd bij de hand, dus het gaat allemaal heel snel. De app is uiteraard zo vormgegeven dat alles gemakkelijk te lezen is op je telefoonscherm. Bellen via de app kan trouwens ook, door simpelweg op de naam van een bewoner te klikken. Handig om mensen direct met elkaar in contact te brengen.”

Toekomstmuziek

Andere handige functionaliteiten van de app: alle informatie over de vestigingen en het team overzichtelijk in beeld, direct aanmelden voor netwerkborrels en lunches, documenten zoals flyers en notulen altijd bij de hand om digitaal te delen. De WERKplaats en Mobile XL gaan in de toekomst nog veel meer informatie en mogelijkheden toevoegen aan de app. Er zijn bijvoorbeeld ideeën om vergaderlocaties of tijdelijke werkplekken via de app te laten reserveren en betalen. Daarmee wordt de app niet alleen interessant voor de bewoners van de WERKplaats maar ook voor externe partijen die (on)regelmatig behoefte hebben aan flexibele kantoorruimtes.

Leuker en mooier

Raymond vond het fijn om zo nauw met de de opdrachtgever samen te werken: “Maike heeft een grafische achtergrond en is op de hoogte van marketing en social media, waardoor ze heel veel vragen stelde en suggesties deed. Ik vond het heel leuk om op deze manier samen te werken en werd getriggerd om dingen anders te bekijken. We hebben functionaliteiten gerealiseerd die nog niet eerder gemaakt waren. Het eindresultaat werd daardoor nóg leuker en mooier.”

*Welkom de WERKplaats APP* Download de app nu en kom bij de Co…

*Welkom de WERKplaats APP* Download de app nu en kom bij de Community!

Опубликовано de WERKplaats 15 мая 2017 г.

Cookieinstellingen