YLO Makelaardij: Oprecht (&) deskundig!

Foto: YLO Makelaardij

ADVERTORIAL | De wereld van het vastgoed gaat vaak over geld. Begrijpelijk natuurlijk, zeker in de markt waar het gaat om grote ontwikkelingen en nieuwbouwprojecten.

Echter, in de ‘gewone’ makelaardij zien we ook steeds vaker dat er kost wat kost geprobeerd wordt om de allerhoogste prijs voor een woning te krijgen. En natuurlijk wil elke makelaar voor de opdrachtgever de best mogelijke prijs bewerkstelligen, maar zijn daartoe alle middelen geoorloofd?

De waarde van een woning

De waarde van een woning komt tot stand door factoren van vraag en aanbod. Dat betekent dat onder normale omstandigheden een prijs wordt gevormd tussen vragers en aanbieders, en dat daaruit de prijs en dús de waarde van de woning rolt.

Door de omstandigheden te beïnvloeden (bijvoorbeeld door biedingen te organiseren waarbij mogelijke kopers tegen elkaar op kunnen bieden) waaronder een prijs tot stand komt, wordt door sommige makelaars geprobeerd om een prijsopdrijvend effect te creëren. Met name in een overspannen markt wordt dit steeds vaker gedaan.

De prijs die dan tot stand komt, kan inderdaad wel iets hoger uitvallen. Maar toch is dan de vraag of deze prijs dan wel de waarde van de woning vertegenwoordigt. Of dat er slechts door de aparte omstandigheid van een bieding een kunstmatige hoge prijs wordt bewerkstelligd…

Een koper zal immers vaak ook een taxatie moeten laten opstellen, om bij de bank de financiering rond te krijgen. En de taxateur houdt dan geen rekening met de opgedreven prijs, maar taxeert volgens de normen van de bank het pand. En dan ontstaat er vaak een probleem met de financierbaarheid van de woning.

YLO Makelaardij kiest daarom voor een eerlijk en oprecht verkoopproces. Een woning verdient het om over te gaan naar een koper die met liefde en zorg zijn belangen afweegt. En daar hoort ook een normaal proces van prijsvorming bij. Vraag en aanbod, zoals het hoort en in alle rust en met respect voor elkaar én de betrokken woning. En natuurlijk met als doel om voor een goede prijs de woning over te dragen! Maar wel binnen de normen van het betamelijke.

Mocht u interesse hebben in een gesprek met de makelaars/adviseurs van YLO Makelaardij, neem gerust contact op voor een afspraak onder nummer 0800-1081.

Ze zijn u graag van dienst op de volgende vlakken:

  • Bespreken van de verkoopmogelijkheden van uw woning;
  • Gratis waardebepaling van uw woning;
  • Vergelijk van referentiepanden en verkopen in uw wijk;
  • Verzilveren van de overwaarde van uw woning;
  • Veiligstellen van uw woning voor de eigen bijdrage in de zorg;
  • Alle erfrechtelijke aspecten rondom uw woning

YLO Makelaardij, oprecht & oprecht deskundig!

Reacties