Kom van dat dak af!

ADVERTORIAL – “Kom van dat dak af!” – het is de tekst van Peter Koelewijn die hele tijd in mijn hoofd zit.

Ik denk zelf eigenlijk de hele tijd “kom van die kast af” en zing dat ook de hele tijd in mijn hoofd.

Waarom?

Een hele hoop mensen ergeren zich geel en groen aan het feit dat er erfbelasting (voorheen successierecht) betaald moet worden over een erfenis. En zijn daar ook bij ons in de spreekkamer pisnijdig over.

De argumenten zijn dan vaak wat de staat wel niet denkt, nog eens belasting heffen over het vermogen waar al 5 keer over betaald is, de staatskas vullen over de rug van de ouderen die overlijden in deze maatschappij.

Tsja…allemaal zogenaamde “emotionele argumenten” die ik wel kan begrijpen, maar kloppen de argumenten wel?

Erfbelasting & schenkbelasting

Kijkende naar de erfbelasting en schenkbelasting voor bijvoorbeeld kinderen komen we tarieven tegen van 10% of 20% over de verkrijging. Eventuele vrijstellingen laat ik even buiten beschouwing.

Als mensen zich bestolen voelen “omdat er dan alwéér belasting over dit vermogen wordt betaald” dan is dat slechts een gevoel. Feitelijk klopt het immers niet.

De erfbelasting en schenkbelasting is een belasting die dient te worden betaald door de verkrijgers (de kinderen in dit voorbeeld) en deze hebben over deze verkrijging nog nooit 1 cent belasting betaald. Sterker nog, als je de schenking of erfenis als inkomsten zou zien, dan is de belasting die erover geheven wordt zelfs uitzonderlijk laag. De inkomstenbelasting kent immers tarieven die variëren van 30% tot boven de 50%, daar waar de erfbelasting voor kinderen maximaal 20% bedraagt.

Dus, op de keper beschouwd: kom van die kast af!

En nu!? Hoort u mij nu eigenlijk zeggen; maakt u zich niet druk en betaal gewoon lekker die erfbelasting en schenkbelasting?

Nee natuurlijk niet! Het juist daarom dat ons bedrijf De Erfrecht Planners vol passie iedere dag gereed staat om u, binnen de grenzen van de wettelijke kaders, te adviseren om over uw vermogen juist zo weinig mogelijk belasting te betalen én uw vermogen zoveel mogelijk veilig te stellen voor de eigen bijdrage in de zorg.

Middels ons regelmatige publicaties over dit onderwerp, in combinatie met onze advertenties in de diverse bladen, kom ik tot slot toch weer met een quote van Peter Koelewijn, zelfs uit het zelfde liedje;

“Ik waarschuw niet meer!!!”

Bel 0800-1031 en maak gerust een vrijblijvende afspraak op een van onze kantoren in de hele provincie. We bespreken uw persoonlijke situatie en alle mogelijkheden om uw vermogen zo gunstig mogelijk bij de volgende generatie te krijgen.

Waarvan akte.

De Erfrecht Planners
www.erfrechtplanners.nl

Reacties