De Almhütte op het Oktoberfeest: prima opwarmer voor het feestgedruis

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Moe en hongerig geworden van het slenteren door de binnenstad en over de Oktoberfeestkermis? Of wil je gewoon een stevige bodem leggen voor een avond feest in een van de feestpaviljoens?

De ZuidLease Almhütte op het Oktoberfeestterrein is dé aangewezen plek om even op adem te komen, maar ook om alvast goed in de stemming te komen vooraleer je je later op de avond in het feestgedruis in een van de feestpaviljoens stort.

De Almhütte wordt voor het tweede jaar op rij uitgebaat door kastelein Frank Braam van Tapperie De Gats. Vorig jaar stond de sfeervolle ‘hut’ er voor het eerst en dat was meteen een groot succes. In de gezellige origineel Oostenrijkse Almhütte heerst een gastvrije en vrolijke sfeer en je hebt er keuze uit diverse gerechten en dranken.

Je kunt er terecht voor een aangeklede borrel met bijvoorbeeld de Oktoberfestplatte (kaas/vleesplank) of een Bretzel. Tot 15:00 uur kun je er terecht voor een lunch. Van 16:00 tot 20:30 uur kun je er aanschuiven voor een diner met keuze uit schnitzels in verschillende maten, Haxen of een halve haan. Er zijn ook vega-schnitzels verkrijgbaar. En Kaiserschmarrn met rozijnen en appelmoes als nagerecht.

Je kunt er overigens ook met maximaal 8 personen anderhalf uur lang een tafel huren. Voor 100 euro krijg je dan 8 halve liters bier, fris of wijn en een goed gevulde Oktoberfestplatte met vlees, kaas, brood, boter en zoete mosterd.

Overdag zorgt accordeonist Ronny Ron voor live muziek en ’s avonds zorgt driemansformatie Wiesnhammer voor een uitgelaten feeststemming. Zaterdagmiddag brengt Hou op die Kis stemming in de hut en op zondagmiddag doen dat de Philharmoniker.

Reacties