Kaalheid bij vrouwen nog steeds groot taboe

Haarinstituut Smeets
Foto: Smeets Haarwerken

Ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Kaalheid bij vrouwen is een groot taboe.

Vrouwen (en ook mannen) bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen te maken krijgen met verminderd zelfvertrouwen en zelfs psychische problemen. Zij durven zelden over hun probleem te praten. Erkende haarwerkspecialisten die bij brancheorganisatie ANKO zijn aangesloten willen dit taboe graag doorbreken, want er zijn goede behandelingen voor haarproblemen.

Meer dan één op de vijf mensen kampt met ernstig haarverlies

En er zijn oplossingen voor haarverlies, die niet van echt te onderscheiden zijn.

Veel behoefte aan deskundig advies

Meer dan de helft van de Nederlanders geeft aan haar- of hoofdhuidproblemen te hebben en bijna 65 procent geeft aan hierover niet door zijn of haar kapper te worden geadviseerd. Van alle Nederlanders heeft 21 procent last van haaruitval en blijvende of tijdelijke kaalheid. Het gaat dus om heel veel mensen. Een deskundig advies is essentieel en kan veel ellende voorkomen. En er zijn professionele oplossingen voor ieder haarprobleem.

Gevoel van schaamte

“De cijfers zullen voor de inwoners van Sittard niet heel anders zijn” vertelt Angelo Smeets van Haarinstituut Smeets in Sittard. “Haarverlies is zowel voor mannen als vrouwen een probleem, al is het taboe om erover te spreken bij vrouwen het grootst. Kaalheid of kale plekken in het haar zorgen bij vrouwen vaak voor schaamte. Die schaamte weerhoudt hen ervan hulp te zoeken en ze weten niet welke mogelijkheden er zijn op het gebied van behandelingen en van haarwerken. Vooroordelen en achterhaalde denkbeelden blijven hierdoor bestaan. Met die vooroordelen willen we graag afrekenen.”

Raadpleeg een professionele haarwerkspecialist voor goede hulp

Erkende haarwerkspecialisten herken je aan de ANKO-certificering. Zij worden meerdere keren per jaar bijgeschoold en weten alles over behandeling, producten en het aanmeten van haarwerken. Bij werk van amateurs kun je zien dat iemand een pruik draagt, maar bij haarwerken die gemaakt zijn door professionals zie je dat niet. Er zijn helaas redelijk wat amateurs actief in de sector. Daardoor zijn er slechte producten op de markt.

Bij Haarinstituut Smeets in Sittard krijg je persoonlijke aandacht en de beste kwaliteit. Haarinstituut Smeets is erkend door de ANKO en daardoor heb je recht op een vergoeding van je zorgverzekeraar. Dat is toch mooi meegenomen!

U vindt Haarinstituut Smeets op de Rosmolenstraat 8 in Sittard, tel. 0464362125.

Reacties