Van Melick Groep breidt fors uit

<em>V.l.n.r. Marco Geurten, Jorrit van Melick en Martin Hendricks</em>
V.l.n.r. Marco Geurten, Jorrit van Melick en Martin Hendricks
Foto: Van Melick

Van Melick Groep breidt haar activiteiten fors uit. Het gaat om de overname van Kasteel de Hoogenweerth, de Hoogenweerth Suites, de exclusieve culinaire invulling van La Caverne Geulhem en de start van een nieuw en exclusief partnerschap met Black Label Hotels met locaties in Valkenburg en Sittard.

De nieuwe ontwikkelingen zijn een aanvulling op de al bestaande eigen locaties (Kasteel Hoensbroek, Rodahal Kerkrade en Schouwburg De Domijnen in Sittard) en de event-verzorging op overige locaties. Van Melick laat met deze stappen een gezonde ambitie zien en geloof in eigen kunnen. Er wordt een aanzienlijke omzetstijging verwacht.

Van Melick heeft al vier generaties ervaring in eten en events en behoort al jaren tot de top van cateraars in het land. Daarnaast is het bedrijf ook thuis in creatieve concepten en events. Directeur Jorrit van Melick: “De strategie van Van Melick is om door middel van autonome groei en overnames de beste partner voor events en catering in de Euregio te worden, waarbij we onze klanten totaal ontzorgen. Dit is daarin een grote stap en we zijn er heel blij mee.”

De Hoogenweerth

Met de overname van Kasteel de Hoogenweerth en de Hoogenweerth Suites heeft Van Melick een mooie kans om zichzelf op de kaart te zetten in de culinaire provinciehoofdstad Maastricht. Kasteel de Hoogenweerth is al meerder jaren uitgeroepen tot beste trouwlocatie van Limburg en met de ervaring en het netwerk in catering denkt Van Melick die positie verder te kunnen verstevigen. Het kasteel is daarnaast een exclusieve locatie voor bedrijfsfeesten, conferenties en andere evenementen. Het fraaie kasteel ligt op een park van 4,5 hectare aan de Maas, met een bijzonder terras aan het water, waarmee het zowel binnen als buiten sfeer, ruimte en een unieke schoonheid biedt. De plek is bovendien goed bereikbaar en maakt het mogelijk in een oase van rust te verblijven op een steenworp afstand van Maastricht-centrum.

Kasteel de Hoogenweerth – in 2020 voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘Beste trouwlocatie van Limburg’ – past helaas niet langer in de strategie van Black Label Hotels, vertelt directeur Martin Hendricks. “Onze twee grootste hotels – Hotel Merici aan de Oude Markt in Sittard en het DoubleTree bij Hilton Sittard dat rond de jaarwisseling de deuren opent – omvatten straks elk negentig kamers. Black Label Hotel Valkenburg telt er vijfenzestig. Wat dus van een geheel andere orde is dan Kasteel de Hoogenweerth, dat slechts 12 suites heeft en voor het overgrote deel draait op het organiseren van evenementen. Wij vonden het een goed moment om het stokje per 1 maart over te dragen aan de specialisten van Van Melick.”

Kasteel de Hoogenweerth is dan de eerste eigen locatie van Van Melick in Maastricht. Voor het familiebedrijf betekent de nieuwe stap een aanzienlijke versterking in de Limburgse hoofdstad naast de partnership met het MECC. Black Label Hotels blijft Van Melick overigens technische en logistieke ondersteuning bieden als het gaat reserveringen en backoffice van de suites.

La Caverne Geulhem is een unieke mergelgroeve die sfeervol is ingericht en geschikt is voor evenementen. De ruimtes onder de grond hebben vloerverwarming en zijn recent gerestaureerd. Het ideale decor voor feesten en events.

Exclusief partner Black Label Hotels

Het exclusieve partnerschap met Black Label Hotels houdt in dat Van Melick de complete verzorging van events in hun hotels voor zijn rekening neemt. Deze hotels bevinden zich in Valkenburg, Sittard en Berg en Terblijt op prachtige locaties waar verblijf en evenement uitstekend kunnen worden gecombineerd. Martin Hendricks van Black Label Hotels: “Wij zochten een professionele partner voor onze event-catering, zodat wij ons kunnen richten op onze hotels. Van Melick is in de euregio de meest professionele partij in catering en daarmee de ideale partner om onze locaties, die groeien in aantal en in kwaliteit, te voorzien van catering op het hoogste niveau.”

Jorrit van Melick zegt hierover: “Deze samenwerking gaat voor beide bedrijven kansen opleveren om ons verder te verbeteren in het verzorgen van evenementen op unieke locaties en top catering te leveren. We gaan onze klanten in Maastricht en het Heuvelland zowel direct vanuit onze moderne keukens in Kerkrade bedienen, als ook vanuit de eigen locaties Hoogenweerth en La Caverne Geulhem.”

Twee jonge ondernemers kruisen elkaars pad op een gunstig moment en kiezen ervoor om waar mogelijk elkaar te versterken. Black Label Hotels, onder meer eigenaar van het volop in ontwikkeling zijnde DoubleTree by Hilton Sittard (het eerste Hilton-hotel in Limburg), richt zich met louter vier- en vijfsterrenhotels op de bovenkant van de hotelmarkt. Van Melick Groep gaat verder met waar ze groot mee is geworden, om nu nog verder te groeien. Jorrit van Melick: “We verzorgen alles, van uitnodiging, entertainment en uiteraard de op maat verzorgde culinaire invulling van je evenement. Onze opdrachtgevers hoeven alleen maar zelf mee te genieten met hun gasten.”

Cookieinstellingen