Koop bewust op Green Friday – Samen maken we het groen

Foto: Het Goed Sittard

Steeds meer retailers lijken tweedehands te omarmen en duurzaam in hun bedrijfsvoering op te nemen.

Daarentegen wordt de consument op Black Friday nog wel bestookt met kortingen en aanbiedingen. Genoeg redenen voor Het Goed om ook dit jaar weer vol in te zetten op Green Friday.

Green FridayEen oproep én reminder om de consument bewust te maken dat nieuw niet altijd de keus hoeft te zijn. Zoveel goede en mooie spullen koop je voor een mooi prijsje in een kringloopwinkel; keuze te over. Bovendien wordt met tweedehands en ‘groen’ kopen een enorme hoeveel CO2 bespaard. Belangrijke boodschap: elke kilogram hergebruikte spullen levert één kilogram CO2-besparing op.

In 2020 al meer dan 902.001 kg CO2 bespaard

Voor Het Goed Sittard stond de teller op 1 november op meer 902.001 kg CO2-besparing. Dat scheelt ruim 123.664 bomen die je anders nodig zou hebben om evenveel CO2 uit de lucht te halen. Wat weer gelijk staat aan een bos ter grootte van ruim 495 voetbalvelden. Ondanks de opruimwoede van mensen gedurende de lock down konden we, vanwege de RIVM beperkingen, minder spullen ophalen. Veel mensen hebben gelukkig herbruikbare spullen bij de winkel ingeleverd en hebben zo hun bijdrage kunnen leveren door spullen een tweede leven te geven.

Met Green Friday wil Het Goed niet alleen mensen nogmaals oproepen om hun gebruikte spullen door te geven, maar ook iedereen bewustmaken van de enorme hoeveelheid extra CO2 die Black Friday ‘ons’ jaarlijks kost. Van de productie van al die nieuwe spullen tot het vervoer; zestien megacontainerschepen zorgen voor net zo veel vervuiling als alle auto’s in de wereld bij elkaar. Tel uit je winst als er een paar containerschepen minder de oceaan over hoeven!

Samen maken we het groen

Het Goed maakt zich al jaren hard voor hergebruik. De organisatie laat geen gelegenheid onbenut om consumenten er op te wijzen hoe leuk het is om te kringloop-shoppen en hoe waardevol hergebruik is. Het kringloopwarenhuis zal vanaf donderdag 26 november extra groen kleuren. Vrijdag 27 november zal een CO2-besparingscheque worden uitgereikt aan wethouder Leon Geilen. Dat doet Het Goed in het gemeentelijke stadskantoor – netjes op anderhalve meter. Op de cheque is vermeld wat de lokale CO2-besparing is die Het Goed samen met klanten en partners in 2020 tot Green Friday heeft gerealiseerd. Een positieve bijdrage aan lokale duurzame ambities en de circulaire economie.

Goed voorbeeld doet goed volgen. Green Friday wordt inmiddels door alle leden van de Branche Kringloop Nederland (BKN) uitgeroepen tot de groenste vrijdag van het jaar en daarmee staat Green Friday definitief op de duurzame kalender.

Een extra goed gevoel

Om de boodschap kracht bij te zetten is er een ludieke doorgeefactie op de social mediakanalen van Het Goed. Met bijzondere artikelen die door volgers kunnen worden doorgegeven aan bijzondere mensen. Dat geeft op Green Friday een extra goed gevoel.

Daarmee is Green Friday niet alleen het perfecte alternatief voor liefhebbers van shoppen en voordeelstunts, je kunt het ook doorgeven en een ander blij maken. Dus besef; bij elke kilogram aan hergebruikte spullen krijg je ‘gratis’ een kilogram CO2-besparing. Bovendien krijg je als klant van Het Goed bij al je aankopen tijdens Green Friday een extra goed gevoel. Redenen genoeg om bewust en groen te shoppen.

Reacties