Ruim 200 stagiaires en schoolverlaters in 2020 bij Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Techniek, vestiging Sittard
Foto: beeldcitaat Google

Hoppenbrouwers Techniek groeit en ook in deze bijzondere tijd blijven stagiaires, BBL-ers en starters gewoon welkom om te werken en leren in de techniek.

Hoppenbrouwers Techniek telt 18 vestigingen in Nederland, waaronder één aan de Dr. Nolenslaan in Sittard.

Ook in 2021 volop mogelijkheden voor BBL, stages en traineeships

Afgelopen jaar zijn bij het bedrijf ruim 200 stagiaires en 80 BBL’ers gestart. Hoppenbrouwers is de technische installateur bij wie opleiden en ontwikkelen van haar medewerkers een belangrijk speerpunt is. Om haar groeiambities te realiseren heeft Hoppenbrouwers een lange termijnvisie ontwikkeld. Het bedrijf blijft investeren in de aanwas van nieuwe medewerkers, ervaren en onervaren.

Strategische partner van scholen

Hoppenbrouwers wil de beste partner zijn voor scholen. Ellen Vermeer, directeur HR: “Juist in deze corona tijd willen we meedenken met scholen om alle stagiaires een kans te kunnen blijven bieden. We hebben een sterke groeiambitie en om te groeien heb je goed opgeleide vakmensen nodig. We kijken naar de lange termijn en dat betekent dat je moet blijven investeren in je (potentiële) medewerkers. Samen met de teams zijn we aan het omdenken hoe we de extra aanwas van studenten een goede opleidingsplek in onze organisatie kunnen bieden.”

Vervolg na stage

In 2020 zijn er 70 stagiaires die na hun stageperiode bij Hoppenbrouwers in dienst zijn gekomen. Giel Brekelmans: “In 2019 ben ik hier als HBO stagiair Werktuigbouwkunde in het adviesteam op de afdeling Ziekenhuizen begonnen. Ik heb tijdens deze stage veel geleerd, maar wilde deze kennis nog verder uitbreiden. Na een aantal gesprekken met mijn coach, kwamen we al snel tot de conclusie dat mijn tijd bij Hoppenbrouwers er nog niet op zit. Sindsdien ben ik onderdeel gebleven van het team, vertelt Giel. Giel is nog bezig met zijn studie en draait daarnaast 24 uur in de week met het team mee. Zo zijn er na je stage dus ook nog volop mogelijkheden”.

Online kick-off nieuwe stagiaires

Ook dit jaar heeft Hoppenbrouwers al weer 65 nieuwe stagiairs mogen verwelkomen. Bij Hoppenbrouwers zijn ze elke dag bezig met leren, opleiden en ontwikkelen. Op 1 februari trapten zij gezamenlijk hun stageperiode af tijdens het online kick-off event! Tijdens dit event maakten zij kennis met het familiebedrijf én met elkaar.

Hoppenbrouwers Techniek is de technische dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Het bedrijf begon iets meer dan 100 jaar geleden als éénmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit vijftien vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. De ruim 1500 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met plezier helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en duurzaamste technisch dienstverlener van Nederland worden.

Reacties