Music Machine bestaat vandaag 30 jaar

Foto: Music Machine

De bekende platenzaak Music Machine aan de Sittardse Paardestraat viert vandaag – heel bescheiden, u weet wel waarom – het feit dat vandaag exact dertig jaar geleden voor het eerst de winkeldeur openging.

De zaak wordt sinds 1991 gerund door Jan van Montfoort en Rino Vincken. Dertig jaar onafgebroken compagnonschap is op zichzelf natuurlijk ook een bijzondere prestatie te noemen.

De afgelopen drie decennia heeft Music Machine zich weten te verzekeren van een grote schare tevreden en betrokken klanten. En dat is niet voor niks. Rino: “We verkopen muziek en doen dat met veel passie, met emotie. We zijn zelf namelijk enorme muziekfans. Wie bij ons binnenkomt ziet al snel dat Music Machine geen gewone platenzaak is. Wie na een bezoek aan  Music Machine naar buiten gaat heeft waarschijnlijk iets geleerd en mogelijk iets gekocht wat hij of zij nog niet kende.”

Kortom: Jan en Rino weten wat er speelt in de muziekwereld, kennen de smaak van hun klanten en geven adviezen die door hun klanten worden gewaardeerd.

“We hadden het dertigjarig jubileum vandaag graag natuurlijk groots willen vieren,” zo laat Rino weten. “Geheel in de stijl van Music Machine. Met een live band in de zaak of buiten op straat voor de winkel. Helaas mag dat niet vanwege de nog altijd geldende strikte coronaregels. Maar we bestaan natuurlijk dit hele jaar dertig jaar, dus valt er eigenlijk elke dag wel iets te vieren.”

Ook bands en muzikanten weten Music Machine te vinden en te waarderen. Neem bijvoorbeeld Blo Ya Top, of DeWolff. “Die jongens kwamen, toen ze nog op school zaten, in de pauzes hier in de platenbakken neuzen. Toen ze zelf muziek gingen maken zagen en hoorden we al snel dat ze een flink stuk boven het maaiveld uitstaken. We hebben ze altijd graag gesteund en geholpen als we dat konden.” Het is dan ook niet vreemd dat bijvoorbeeld DeWolff in of op straat voor de winkel zo nu en dan – zoals bij het uitbrengen van een nieuwe single of elpee – een live optreden verzorgt.

Van Montfort en Vincken hebben zoals zoveel ondernemers te lijden onder de gevolgen van de coronacrisis. “Maar de steun van onze klanten in deze tijd is echt hartverwarmend,” aldus Vincken. “Vanaf 15 maart – de eerste lockdown ging in – hebben onze klanten volop gebruik gemaakt van onze platenbestelservice. Bestellingen bezorgen we persoonlijk bij hen aan de deur. Op de brommer, of als het te slecht weer is met de auto, leveren we bestellingen af in een straal van 25 kilometer. Dat wordt zeer gewaardeerd en dat geeft ons dan weer een enorme kick.”

Rino en Jan beloven hun klanten dat ze het dertigjarig bestaan van Music Machine, zodra de maatregelen zodanig zijn versoepeld dat het weer kan, alsnog in stijl zullen vieren: “Dan gaan we los! In afwachting hiervan bedenken we wat leukigheden. Hou daarom onze nieuwsbrief en social media in de gaten want er valt van alles te zien en te winnen.”

De klanten die voor vandaag een winkelafspraak hadden werden getrakteerd op koffie en vlaai.

Reacties