Hoppenbrouwers Techniek Sittard opent praktijkschool

Foto: Hoppenbrouwers Techniek Sittard

Door kennisoverdracht van ervaren technici op jonge bbl’ers (bbl = beroepsbegeleidende leerweg) zorgt Hoppenbrouwers Techniek voor doorstroom binnen techniek sector.

Het bedrijf start in de vestiging in Sittard een eigen praktijkschool, de tiende binnen de organisatie die momenteel 15 vestigingen telt in Nederland. De opleiding moet tijdens schooljaar 2021-2022 plek bieden aan 5 bbl-leerlingen en vanaf 2023 aan 15 bbl-leerlingen

Hoppenbrouwers Techniek blijft investeren in de toekomst van jonge technici

Hoppenbrouwers Techniek wil in vijf jaar tijd groeien naar 2500 medewerkers verspreid over 25 vestigingen in heel Nederland. Om dit te kunnen bereiken met goed gekwalificeerd personeel heeft Hoppenbrouwers al jaren een vakkundige praktijkschool voor leerlingen die ‘leren en werken’ willen combineren. Zij worden klaargestoomd voor een toekomst in de techniek. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract.

Bij Hoppenbrouwers Techniek staan de medewerkers op één. Het bedrijf stimuleert persoonlijke ontwikkeling en geeft medewerkers de ruimte hun eigen droombaan te creëren. Dat betekent vaak dat men groots durft te dromen en door wil groeien, soms zelfs van bbl-leerling, tot leidinggevend monteur, tot werkvoorbereider en uiteindelijk projectleider. Hoppenbrouwers gelooft in eigen kweek en doorstroom van onderaf, zodat mensen vanaf een zo jong mogelijke leeftijd met het bedrijf kunnen meegroeien. Daarom investeert het bedrijf veel in het contact met scholen, snuffelstages en de eigen vakkundige praktijkscholen. Het doel is dat in de toekomst elke vestiging een eigen praktijkschool heeft.

Groeien doe je samen, ook in deze tijd

De stagiaires en leerlingen van nu zijn de specialisten en leidinggevenden van morgen. De technisch dienstverlener steekt veel energie in coaching op de werkvloer en hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Hoppenbrouwers vindt het belangrijk om juist nu te blijven investeren in haar leerlingen en opleidingen. Zo wordt voorkomen dat kennis en ontwikkeling stagneert. Ellen Vermeer, directeur Personeelszaken: “Groeien doe je samen. Wij willen in goede en slechte tijden jeugd en ervaren mensen aannemen die zich kunnen ontwikkelen. Dit zorgt voor een gezonde doorstroming van de medewerkers. Als bedrijf zijnde hebben we een grote droom, een overkoepelend doel. Daarbinnen krijg je als medewerker alle ruimte om zelf te dromen en te groeien. Zo werk je zelf aan je eigen werkplezier!”

Kennisoverdracht van de ervaren technici op leergierige jongeren

De praktijkschool in Sittard biedt aankomend schooljaar plaats voor in totaal 5 nieuwe BBL-leerlingen Elektrotechniek. Met al 2 aanmeldingen, is er nog plek voor 3 bbl’ers. In 2023 wil de technische dienstverlener aan maar liefst 15 leerlingen plek bieden in haar praktijkschool in Sittard. Twee vakkundige technici van Hoppenbrouwers Techniek Sittard zullen de rol van praktijkopleider op zich nemen. Ger Rozema (links op foto) en Ron Schaeks (rechts op foto) zijn gepassioneerd over deze functie: “We vullen elkaar goed aan als praktijkopleider: daar waar Ron gespecialiseerd is in regeltechnische kennis, is Ger juist ervaren in de installatietechniek. Kennisoverdracht aan de jeugd geeft ons beide veel energie. Wij willen graag een veilige omgeving voor de jeugd creëren waarin ze zichzelf kunnen ontwikkelen, vertrouwen op bouwen, leren analyseren en oplossen.”

Over Hoppenbrouwers Techniek
Het bedrijf begon iets meer dan 100 jaar geleden als éénmanszaak, in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit twaalf vestigingen met ruim 1500 medewerkers in heel Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren.

Reacties