Stap voor stap terug naar normaal

Yvonne Janssen en Christa Smeenk
Foto: SGN

Nu de coronamaatregelen stilaan meer worden versoepeld krijgen ook de activiteiten van de Meiden van Sittard langzaam weer een meer vertrouwde vorm.

Afgelopen jaar werden die activiteiten aangepast aan de geldende coronamaatregelen. Er kon niet zoveel, en dat betekende vooral online acties, zoals een online adventskalender, of een aanmoediging om te gaan wandelen door de Sittardse binnenstad om de etalages van de speciaalzaken die door de Meiden van Sittard worden gerund te bekijken om vervolgens thuis via internet een bestelling te plaatsen.

Maar nu er meer kan zijn de activiteiten van de Meiden weer meer gericht op het trekken van klanten naar hun winkel. En dat is iets waar ook het winkelend publiek behoefte aan heeft.

Zo organiseerde Wollstreet in Sittard vorige week Ge-Stipt, een workshop porseleinstippen onder leiding van Brechtje Bubeck. Een leuke techniek om bijvoorbeeld je servies te decoreren. Geen directe link met haak- en breigaren, maar wel een activiteit voor creatievelingen die graag aan handwerken doen. En die breien en haken doorgaans ook.

En zaterdag trok damesmodezaak voor de grote maten VONJAxl met een merkendag ook de nodige klanten naar de winkel. De dag stond in het teken van modeontwerper Christa Smeenk van ChrisSize, waarvan altijd een kleine collectie bij VONJAxl in de rekken hangt. Christa was de hele dag aanwezig met haar kleurrijke kledingcollectie, die doorlopend werd geshowd door wisselende modellen. “Het was een topdag,” aldus Yvonne Janssen van VONJAxl.

Reacties