KwikFit Sittard verhuisd naar modern nieuw onderkomen

Foto: KwikFit

Limburgers met een elektrische auto hoeven niet ver meer te rijden voor een onderhoudsbeurt. KwikFit in Sittard is na twintig jaar verhuisd en opent nu na een complete transformatie op een nieuwe plek en met een nieuw service-aanbod.

Naast ‘gewone’ brandstofauto’s servicet de Sittardse locatie nu ook alle typen elektrische voertuigen.

Nieuwe locatie volgende stap in uitrol landelijke elektrisch voertuigen-strategie

Filiaalmanager Mark is enthousiast: “We zijn nu enkele weken open en krijgen veel positieve reacties op ons gebouw, van vaste klanten maar ook van mensen die ons voor het eerst bezoeken. Dat we nu ook alle soorten elektrische auto’s snel kunnen servicen is natuurlijk ook bijzonder.”

Grote stappen in duurzaamheid 

KwikFit heeft in Nederland 165 filialen, waarvan tien in Limburg. Het filiaal in Sittard is het 35-ste filiaal dat de nieuwe huisstijl aangemeten krijgt en het vernieuwde aanbod in de markt zet. Bij de metamorfose hoort ook het aanbrengen van duurzame LED-verlichting. KwikFit heeft naar verwachting april 2022 alle filialen getransformeerd tot EV-ready. Zakelijk directeur Pieter Bikker ziet daar een groot concurrentievoordeel: “Nu steeds meer EV’s de weg op gaan, moet de servicemarkt mee. Wij transformeren onze garages daarom iets sneller dan de ontwikkeling van elektrisch rijden in Nederland. Met de landelijke dekking van onze keten spelen we dus een enorme rol in de energie- en mobiliteitstransitie.”

Sittard houdt van all-seasonbanden 

Dankzij twintig jaar onderhoud aanwezigheid in Sittard is een rijke bak aan kennis vergaard van de autobezitters en hun noden. Mark: “Wat mij opvalt, en dat blijkt ook uit de data, is dat in Sittard buitengewoon veel all-season banden aan particulieren worden verkocht. Bijna de helft van de bandensets hier zijn all-season.” In heel Limburg gaat dat om 44 procent, landelijk is het net geen derde. “Omdat wij tegen de grens van Duitsland aan zitten, zie je dat veel automobilisten voor de all-seasonbanden kiezen. Ik ben benieuwd hoe dat zich ontwikkelt als er meer elektrische auto’s de weg opgaan.” 

Over KwikFit 

KwikFit is Europa’s grootste autoserviceketen met 1.200 servicepunten en 9.000 medewerkers. Ruim dertig jaar geleden is het bedrijf gevestigd in Nederland en intussen zijn er 165 filialen. KwikFit heeft zich gecommitteerd aan ambitieuze MVO-doelstellingen en in april 2022 zijn alle filialen EV-ready, klaar voor alle typen elektrisch vervoer. KwikFit maakt onderdeel uit van het Japanse ITOCHU Corporation. Kijk voor meer informatie op kwikfit.nl.

Reacties