Op zoek naar een eigen kantoor? Hier moet je op letten!

Foto: Pexels via Pixabay

Voor ondernemers is het vinden van een fijn kantoor ontzettend belangrijk. Dit wordt namelijk de plek waar je je in alle rust kunt focussen op de werkzaamheden van jouw onderneming.

Nu zal het huren van een kantoorruimte in eerste instantie als risicovol voelen. Het brengt namelijk extra kosten met zich mee en deze zullen de winst direct drukken. Toch moet dit je niet afschrikken. De extra mogelijkheden die de eigen werkruimte met zich meebrengen wegen namelijk al snel op tegen de kosten. Ben jij benieuwd waar je op moet letten tijdens het uitzoeken van de perfecte kantoorruimte voor jouw onderneming? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

Faciliteiten

Het feit dat een kantoorruimte over fatsoenlijke werkplekken moet beschikken hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Dit is voor iedere kantoorruimte een eerste vereiste. Waar je wel goed op moet letten tijdens het uitzoeken van je eigen werkplek is de aanwezigheid van overige faciliteiten. Zo is het handig om over een aparte vergaderruimte te beschikken, maar is ook de aanwezigheid van een keuken geen overbodige luxe. Het voordeel van hebben van een vergaderruimte en een keuken buiten de daadwerkelijke kantoorruimte zit hem in het feit dat je zo minder snel door de vierkante meters van je kantoor heen raakt. Je kunt het aantal vierkante meters dat het kantoor bevat volledig gebruiken om werkzaamheden uit te voeren.

Contract tekenen

Voordat je je kantoor kunt betrekken dien je het contract te ondertekenen. Het is natuurlijk altijd belangrijk om een contract goed door te lezen, maar al helemaal als het gaat om een huurcontract voor het kantoor van jouw onderneming. Het kantoor zal namelijk een significante kostenpost zijn voor jouw onderneming en je wilt dan ook niet voor verrassingen komen te staan. Let hierin met name op de lengte van het contract en ook op de huurprijzen die beschreven staan in het contract. In het ene huurcontract zijn de huurprijzen variabel en in het andere contract blijven de huurprijzen voor een bepaalde periode vaststaan. De lengte van het contract is met name belangrijk voor snelgroeiende ondernemingen. Het kan bijvoorbeeld maar zomaar zo zijn dat je na een jaar alweer moet opschalen naar een groter kantoorpand. Mocht dit eventueel op de planning liggen, dan moet dit wel mogelijk zijn volgens het contract!

Reacties

Cookieinstellingen