Snel en slim geld besparen

Foto: via EP:Tummers

Heb je thuis nog oude energievretende huishoudelijke apparaten staan? Door over te stappen op energiezuinige apparaten kun je flink besparen op je energierekening.

Zeker gelet op de huidige energietarieven!

EP:Tummers geeft je een handig overzicht van de grootste energievreters en hoeveel geld jij kunt besparen wanneer je jouw oude huishoudelijke apparaten vervangt voor nieuwe. Het vervangen is tevens extra voordelig tijdens de grandioze eindejaars uitverkoop bij elektronicagigant EP:Tummers.

1. De wasdroger

De wasdroger is een van de meest energieslurpende apparaten in huis. Een wasdroger neemt ongeveer 6% van het totale stroomverbruik voor zijn rekening. Is je wasdroger ouder dan 10 jaar of heeft deze energielabel C of lager? Dan is het een goed idee om je oude apparaat te vervangen door een nieuwe wasdroger.

Een superefficiënte A+++ warmtepompdroger verbruikt ongeveer 175 kWh (€ 136,-) per jaar. Terwijl een 10 jaar oude wasdroger tot wel 507 kWh (€ 395,-) per jaar verbruikt. Dit bespaart je per jaar maar liefst €259,- aan stroomkosten! Hierdoor is de investering in een nieuwe warmtepompdroger het dubbel en dwars waard. Bij EP:Tummers ontvang je nu tot 30% korting op wasmachines en drogers.

2. De koelkast & vriezer

Twee onmisbare apparaten, de koelkast en de vriezer, zijn de grootste energievreters in huis als je kijkt naar huishoudelijke apparaten. Ongeveer 18% van de stroom wordt verbruikt door de koelkasten en vriezers. Je kunt hier veel geld op besparen. Nieuwere koelkasten en vriezers verbruiken veel minder stroom dan oudere. Een koelkast of vriezer uit 2022 bijvoorbeeld, verbruikt ongeveer 108 kWh stroom per jaar. Dat is bijna vier keer minder dan eentje uit 2000! Omgerekend in euro’s bespaar je met de aanschaf van een nieuwe, energiezuinige koelkast of vriezer dan ook meer dan € 200,- per jaar! Nu tot 28% korting op koelkasten en vriezers!

3. De vaatwasser

Het energieverbruik van een vaatwasser wordt bepaald door de leeftijd, het aantal gezinsleden, en het gedrag van de gebruiker. Dit laatste heeft betrekking op hoe vaak de vaatwasser wordt aangezet, de temperatuur en het toegepaste wasprogramma.

Een vaatwasser uit 2005 verbruikt 3,75 kWh per wasbeurt, een vaatwasser uit 2022 verbruikt 1,5 kWh per wasbeurt. Dit betekent dat een nieuwe, energiezuinige vaatwasser 2,5 keer minder stroom verbruikt. Met de huidige energieprijzen bespaar je al gauw € 870,- binnen 5 jaar! Bij EP:Tummers ontvang je tijdelijk tot 53% korting op vaatwassers.

4. De stofzuiger

Nu zul je denken, een stofzuiger? Ja, geloof het of niet. Wist je dat gemiddeld 3% van je elektriciteitsverbruik door je stofzuiger wordt verbruikt? En dat het aanschaffen van een nieuwe stofzuiger een grote besparing op je energiekosten kan opleveren? Als we rekenen met een stroomprijs van €0,77 per kWh, bespaar je met een nieuwe stofzuiger ongeveer € 140,- per jaar aan stroomkosten vergeleken met stofzuigers van vóór 2014.

Tijdens de grandioze eindejaars uitverkoop bij EP:Tummers ontvang je tot 34% korting op stofzuigers.

Totale besparing

Zoals je kunt zien verbruiken huishoudelijke apparaten veel stroom. Bekijk daarom je huidige huishoudelijke apparaten eens nauwkeurig en loop een rondje door jouw huis: Welke apparaten heb je in huis staan? En hoe oud en energiezuinig zijn deze apparaten eigenlijk?

Door dit inzichtelijk te maken kun je op een eenvoudige manier geld op je energierekening besparen. Als we uitgaan van bovengenoemde apparaten levert je dat zo’n 1240 kWh per jaar aan elektriciteitsbesparingen op. Met een elektriciteitsprijs van €0,77 per kWh betekent dat een jaarlijkse besparing op je energierekening van maar liefst € 955,-!

Om dit te verduidelijken, heeft EP:Tummers een eenvoudig rekenvoorbeeld gemaakt. Zo zie je in één overzicht hoeveel geld je kunt besparen wanneer je oude huishoudelijke apparaten vervangt voor nieuwe. Wel zo makkelijk!

Grandioze eindejaars uitverkoop

Het opmaken van de jaarbalans kost altijd heel veel tijd en dus geld, daarom wil EP:Tummers van de voorraden af en dat levert voordeel op voor de consument! Tijdens de grandioze eindejaars uitverkoop, moet alles weg en lopen de kortingen op tot wel 60%!

Wil je gebruik maken van de knallende kortingen tijdens de grandioze eindejaars uitverkoop? Kijk op www.eptummers.nl of bezoek EP:Tummers op het Retailpark in Sittard-Geleen. EP:Tummers Sittard-Geleen hanteert op de volgende dagen aangepaste openingstijden:

  • zaterdag 24 december (kerstavond): 09:30 – 17:00 uur
  • zondag 25 december (Eerste kerstdag): gesloten
  • maandag 26 december (Tweede kerstdag): gesloten
  • zaterdag 31 december (Oudjaarsdag): 09:30 – 17:00 uur
  • zondag 1 januari (Nieuwjaarsdag): gesloten

 

 

 

Cookieinstellingen