Wilma Running: 40 jaar hardloopadvies in Sittard-Geleen

<em>Wilma Running bestaat 40 jaar</em>
Wilma Running bestaat 40 jaar
Foto: Wilma Rusman

Veertig jaar geleden werd Wilma Running opgericht. De speciaalzaak voor hardlopers is daarmee tevens de oudste hardloopspeciaalzaak van Nederland!

De hele maand maart vinden er daarom feestelijke acties plaats, van speciale kortingen tot een jubileumloop op zondag 19 maart. Deze recreatieve 5 en 10 km loop start om 10:00 uur vanaf de zaak aan de Milaanstraat in Sittard. Aanmelden is niet meer mogelijk want het maximale aantal deelnemers is al bereikt!

Wilma Zukrowski (beter bekend als Wilma Rusman) merkte als semiprofessioneel internationaal atlete dat er een gat in de markt was voor een winkel die hardloopschoenen en accessoires verkocht. Vier decennia geleden moesten de atleten die niet gesponsord werden door een groot merk via-via, vanuit een kofferbak, hun schoenen kopen, meestal na afloop van een hardloopevenement. Wilma is begonnen in een piepklein winkeltje in de Voorstad in centrum Sittard waar af en toe de dozen met schoenen vanwege ruimtegebrek op een rekje boven het toilet opgeslagen werden. In 2013 besloot Wilma te verhuizen naar een volledig nieuw pand in de nabijheid van atletiekvereniging Unitas en de Tom Dumoulin wielerbaan aan de zogeheten Sportzone in Sittard-Geleen.

Inmiddels bezoeken al drie generaties klanten de winkel. Ze krijgen niet alleen advies over het materiaal, maar alle medewerkers geven ook nog eens tips en advies over de juiste houding, blessurepreventie, voeding en alles wat erbij komt om plezierig in beweging te blijven.

Het feit dat Sittard-Geleen de oudste hardloopspeciaalzaak (met een segment wandelschoenen) van Nederland herbergt, is gerust uniek te noemen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen