Nieuw in Sittard: Hulpbijscheiding.nu voor ouder en kind

Foto: Hulpbijscheiding.nu

Sinds 1 januari kunnen ouders en kinderen tijdens en na een scheiding terecht bij Hulpbijscheiding.nu op de Rijksweg Zuid in Sittard.

Oprichtster Nicole Mannens heeft zich in de loop van de jaren gespecialiseerd in het begeleiden van ouders en kinderen tijdens en na een scheiding, met als doel het effect van een scheiding op een kind zo klein mogelijk te houden.

“Want een effect heeft een scheiding altijd”, aldus Nicole Mannens, “Alles wat bekend is, verandert. Dat doet iets met een kind. Het moet moeilijke gevoelens verwerken en leren omgaan met de nieuwe situatie. Ongeacht of de scheiding harmonieus verloopt of niet. Als de harmonie ver te zoeken is, komen daar nog allerlei moeilijk zaken bij.”

Waar normaal gesproken alleen met ouders of kinderen gewerkt wordt, gaat Nicole Mannens uit van de invloed die het hele systeem op een kind heeft. “Hoe jij je als ouder gedraagt, maakt een wereld van verschil voor het kind. Ik gun elk kind van gescheiden ouders dat de ouders weten welk effect hun gedrag heeft en hoe ze hier anders vorm aan kunnen geven.”

Cookieinstellingen