5 Kledingtips om je als een stijlvolle man te kleden

Foto: CC0 via pexels

Een stijlvolle uitstraling is niet alleen voor vrouwen belangrijk. Ook mannen willen er graag goed uitzien en zelfvertrouwen uitstralen.

Het juiste kledingstuk kan een wereld van verschil maken. In dit artikel lees je vijf kledingtips die ervoor zorgen dat jij er altijd stijlvol uitziet.

Ken je lichaamstype

Het is belangrijk om te weten welk lichaamstype je hebt, zodat je kleding kunt kiezen die je beste eigenschappen benadrukt en eventuele onvolkomenheden verhult. Brede schouders? Kies dan voor een blazer die je figuur accentueert. Heb je juist een smaller bovenlichaam? Probeer dan een shirt met horizontale strepen om meer breedte te creëren. Door je kleding aan te passen aan je lichaamstype, zul je er altijd stijlvol uitzien.

Investeer in tijdloze kledingstukken

Trends komen en gaan, maar tijdloze kledingstukken blijven altijd relevant. Investeer daarom in enkele kwaliteitsitems die jarenlang meegaan en die je kunt combineren met verschillende outfits. Denk aan een goed zittend pak, een paar mooie leren schoenen en een klassiek wit overhemd. Kies bijvoorbeeld een van de stijlvolle Ledub overhemden. Door te kiezen voor tijdloze stukken, hoef je niet continu nieuwe kleding te kopen en zul je er altijd stijlvol uitzien. Voor meer tijdloze items kun je onder andere kijken bij Schulte Herenmode.

Let op de pasvorm

Een goed passende outfit is essentieel voor een stijlvolle uitstraling. Vermijd te strakke of te losse kleding, omdat dit je figuur niet ten goede komt. Kies in plaats daarvan voor kledingstukken die goed aansluiten op je lichaam zonder te knellen. Kijk ook naar de lengte van broeken en mouwen, zodat deze optimaal passen bij jouw lengte. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat je er verzorgd en stijlvol uitziet.

Durf te experimenteren met kleur en patroon

Veel mannen blijven vaak hangen in neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs. Hoewel dit klassieke kleuren zijn, kan het toevoegen van kleur en patroon je outfit naar een hoger niveau tillen. Durf te experimenteren met bijvoorbeeld een gekleurd overhemd, een gedessineerde das of een opvallend paar sokken. Hierdoor laat je zien dat je oog hebt voor detail en toon je je eigen persoonlijkheid.

Accessoires maken het verschil

Accessoires zijn een geweldige manier om je outfit te verfraaien en een persoonlijk tintje toe te voegen. Denk hierbij aan een stijlvol horloge, een mooie leren riem of een elegante dasspeld. Deze kleine details maken een groot verschil en laten zien dat je aandacht hebt besteed aan je outfit. Zorg er wel voor dat je niet te veel accessoires gebruikt, want less is vaak more als het gaat om stijlvolle mannenkleding.

Cookieinstellingen