Zes voordelen van een YouTube Premium abonnement

Foto: via Equote

YouTube Premium, voorheen bekend als YouTube Red, biedt een reeks voordelen die de typische YouTube-ervaring veranderen in iets dat verfijnder, efficiënter en plezieriger is.

Deze service, met name voor Nederlandse burgers, verbetert niet alleen de manier waarop men met content omgaat, maar ook hoe men zijn online privacy beheert en de consumptie van content optimaliseert.

In dit artikel bespreken worden zes belangrijke voordelen van YouTube Premium besproken, die vooral relevant zijn voor gebruikers in Nederland.

Tip: Met deze truc betaalt u aanzienlijk minder dan normaal voor YouTube Premium.

Verbeterde kijkervaring

YouTube Premium revolutioneert de kijkervaring op verschillende manieren. Ten eerste elimineert het alle advertenties, waardoor video’s ononderbroken kunnen worden gestreamd. Dit betekent geen vervelende advertenties meer voor, tijdens of na uw favoriete inhoud.

Ten tweede is de functie voor afspelen op de achtergrond een gamechanger, vooral voor degenen die graag naar muziek of podcasts luisteren op YouTube. Met deze functie kunt u audio afspelen, zelfs als u naar een andere app overschakelt of uw scherm vergrendelt, een functie die vooral handig is voor mensen die aan multitasking doen.

Tot slot zorgt de introductie van streamingopties van hogere kwaliteit ervoor dat kijkers hun favoriete video’s in de best mogelijke resolutie kunnen bekijken, een zegen voor mensen met high-end beeldschermen.

Offline toegankelijkheid

Een van de belangrijkste voordelen van YouTube Premium is de mogelijkheid om video’s te downloaden om ze offline te bekijken. Deze functie is van onschatbare waarde voor degenen die zich vaak in gebieden met een slechte of onbestaande internetverbinding bevinden, zoals bepaalde landelijke delen van Nederland of tijdens het woon-werkverkeer.

Met offline downloads kunnen gebruikers video’s in verschillende resoluties opslaan, zodat ze toegang hebben tot hun inhoud in de kwaliteit die ze verkiezen, ongeacht hun huidige internetsituatie. Deze functie vergroot niet alleen het gebruiksgemak, maar helpt ook bij het bewaren van gegevens.

Uitgebreide muziekbibliotheek

YouTube Premium-abonnees krijgen als onderdeel van hun abonnement toegang tot YouTube Music Premium. Dit platform breidt de muzikale horizon aanzienlijk uit en biedt een uitgebreide bibliotheek met nummers, albums en op artiesten gebaseerde radiostations.
De op maat gemaakte afspeellijsten en aanbevelingen op basis van de luistergeschiedenis van YouTube Music Premium maken het ontdekken van nieuwe muziek en artiesten gemakkelijker en leuker. Dit is met name gunstig voor Nederlandse gebruikers die op zoek zijn naar zowel lokale als internationale muziek, en zorgt voor een naadloze mix van bekende nummers en nieuwe ontdekkingen.

Exclusieve inhoud

Abonnees worden getrakteerd op een verscheidenheid aan exclusieve content via YouTube Originals. Dit omvat een reeks series, films en evenementen, vaak met populaire YouTubers en beroemdheden.

Deze exclusieve content omvat verschillende genres en komt tegemoet aan verschillende interesses, van documentaires en realityshows tot komedie en drama. Voor Nederlandse kijkers kan dit betekenen dat ze kunnen genieten van content die op geen enkel ander streamingplatform beschikbaar is, wat een unieke waarde toevoegt aan de YouTube Premium-ervaring.

Verbeterde privacy en veiligheid

Voor degenen die zich zorgen maken over online privacy en beveiliging, biedt YouTube Premium opmerkelijke voordelen. De afwezigheid van advertenties vermindert de blootstelling aan potentieel schadelijke advertenties en de tracking die daar vaak mee gepaard gaat.

Bovendien kunnen Nederlandse burgers die geobeperkingen op inhoud willen omzeilen, diensten zoals ProtonVPN gebruiken naast YouTube Premium. ProtonVPN stelt gebruikers in staat om hun virtuele locatie te veranderen en zo toegang te krijgen tot content die in Nederland mogelijk niet beschikbaar is vanwege geolocking. Deze combinatie van YouTube Premium en een betrouwbare VPN zoals ProtonVPN zorgt voor een veiligere, meer privé en onbeperkte kijkervaring.

Familie- en studentenplannen

YouTube Premium begrijpt de verschillende behoeften van verschillende gebruikers en biedt daarom op maat gemaakte plannen zoals gezins- en studentenabonnementen. Met het gezinsabonnement kunnen meerdere leden van een huishouden profiteren van de voordelen van Premium met één abonnement, waardoor het een kosteneffectieve optie is voor gezinnen.

Het studentenabonnement daarentegen biedt alle voordelen van een regulier abonnement tegen een gereduceerde prijs, om tegemoet te komen aan de budgetbeperkingen van studenten. Deze plannen zorgen ervoor dat meer gebruikers in Nederland kunnen profiteren van de voordelen van YouTube Premium, ongeacht hun individuele omstandigheden.

Cookieinstellingen