Bondsschuttersfeest Marcellinus & Petrus

Schutterij Marcellinus en Petrus Geleen viert dit jaar haar 375 jarig bestaan onder meer met de organisatie van het bondsschuttersfeest van schuttersbond St. Gerardus.

Rond het Bondsfeest is een feestelijk programma opgesteld, dat plaats vindt op de feestwei in Daniken (nabij station Geleen-Oost).
Die Steinsberger Musikanten – 22 augustus
Op vrijdag 22 augustus spelen Die Steinsberger Musikanten – ‘Beste Zelt Partyband Deutschlands 2013!’ – niet alleen volksmuziek maar elke vorm van party en sfeermuziek.
Reünieconcert van Valsj Plat – 23 augustus
Valsj Plat, een Geleense dialectpopgroep met Arno Dewaide, Ben Erkens, René Giesberts, Bert Kroezen, Harrie Schmeits en Roy Tokaya, maakte sinds begin jaren ’80 covers van o.a. The Rolling Stones met Limburgse dialectteksten.
De groep speelde in de jaren negentig zeer onregelmatig. Mede door het vertrek van Giesberts naar de USA viel de groep na het opnemen van een laatste cd in 1999 uiteen. Toch kwam Valsj Plat voor een reünieconcert in Geleen in 2008 nog een keer bij elkaar. En nu, zes jaar later, is er op 23 augustus dus wederom een reünie. Verder zullen deze avond The Breeze en DJ Ger Gielis het programma muzikaal vullen.
Voorverkoop
Kaarten kosten 10 euro per avond. Een passe-partout voor beide avonden kost 15 euro. Kaarten en passe-partouts zijn verkrijgbaar op onderstaande adressen:
– Jumbo van Oppen Oud-Geleen
– Café Onger de Buimkes Oud-Geleen
– Hubertushuis Oud-Geleen
– Bakker Bart Geleen Centrum
– Café Wilhelmina Oud-Geleen
Bondsschuttersfeest – 24 augustus
Vanaf 12:45 uur arriveren de 20 deelnemende schutterijen. Om 14:15 uur wordt het schuttersfeest officieel geopend met medewerking van Harmonie St. Cecilia 1866, gemengd koor Zanglust en Mannenkoor Mignon. Aansluitend vertrekt om 14:30 uur de schuttersoptocht door Oud-Geleen. De optocht volgt de volgende route: Feestterrein, Danikerstraat, Nassaustraat, Oranjelaan, Pieterstraat, Peschstraat, Oranjelaan (defile t.h.v, Jan Willenstraat), Danikerstraat, Feestterrein. Vanaf 16:00 uur vinden diverse wedstrijden plaats en begint het programma in het feestpaviljoen met Whenever, Big Benny & Harrie en Patrick Cramers
Cookieinstellingen