Bijeenkomst Burgerkracht Sittard-Oost

Foto:

In de maatschappij is sprake van een cultuuromslag. Het is niet langer de gemeente alleen die het beleid bepaalt. Dat gebeurt steeds meer in samenspraak met de inwoners en vaak ook op initiatief van die inwoners. 

Het aanspreken van de eigen kracht en de eigen netwerken spelen in een goed functionerende participatiesamenleving een grote rol.
Gemeente, burgers en maatschappelijke organisaties hebben elkaar nodig om slimme oplossingen te vinden middels een samenwerking op voet van gelijkwaardigheid. Een aansprekend voorbeeld van de mogelijkheden die een dergelijke samenwerking kan opleveren is de realisatie van het BOSS-park in Sittard-Oost.
Diverse wijkplatforms in Sittard-Oost, maar ook overige bestuursleden van bijvoorbeeld Stichting het BOSS-park, willen nu een volgende stap zetten om nog beter sturing te kunnen geven aan ontwikkelingen in de wijk. 
Op woensdag 27 augustus vindt in buurtcentrum De Oase aan de Bachstraat in Sittard een buurtbijeenkomst plaats, waar ditmaal de thema’s veiligheid in de buurt en leegstaande panden en openbare ruimten worden besproken. Die thema’s zijn overigens ingebracht door de buurtbewoners zelf. Tijdens de bijeenkomst, waarbij ook de wethouders Astrid Verblakt en Léon Geilen zullen deelnemen komt ook de gemeentelijke visie op Burgerkracht en de rol van de gemeente daarbij aan de orde.
Datum: woensdag 27 augustus
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: Buurtcentrum De Oase
Adres: Bachstraat 51, Sittard
Cookieinstellingen