Tentoonstelling Talentvol Blik

Studenten van de School voor Jong Talent (een vooropleiding van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag) hebben kunst gemaakt met blik als ‘grondstof’. 

Zo brengen zij in beeld hoe je een blikje oneindig kunt recyclen. Het resultaat is een prachtige tentoonstelling die door Nederland reist en nu de bibliotheek van Sittard aandoet. De tentoonstelling is een initiatief van de Stichting Kringloop Blik (SKB). 
De tentoonstelling Talentvol Blik is van dinsdag 7 oktober tot 1 december te zien in BiblioNova Sittard en is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
Zuinig met materialen
Met de kunstwerken willen de jonge talenten aantonen dat blik een duurzaam materiaal is. Met ruim 90% heeft blik namelijk een bijna gesloten en oneindige kringloop. Elk kunstwerk is daarom niet alleen mooi om te zien, maar appelleert ook aan het bewustzijn dat je zuinig met materialen om moet gaan.
Behalve de tentoonstelling wordt ook een lesbrief voor het onderwijs aangeboden, kijk hiervoor op www.talentvolblik.nl.
Initiatiefnemers
Stichting Kringloop Blik (SKB) is de organisatie die zich richt op de recycling van metalen verpakkingen in Nederland. Bij de SKB zijn materiaal- en verpakkingsproducenten aangesloten, evenals het verpakkende bedrijfsleven en de detailhandel. SKB is tevens vraagbaak voor verpakkingsdeskundigen en beleidsambtenaren.
De SKB heeft de tentoonstelling ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (www.kabk.nl) en het Roland Holst College (www.arhc.gsf.nl) in Hilversum.
De expositie is tijdens openingstijden gratis te bezichtigen in BiblioNova Sittard, Broeksittarderweg 1 te Sittard, info www.biblionova.nl of bel 046-4510303.
Cookieinstellingen