Besluitenlijst week 13 (24-03-2014)

Besluitenlijst van het College van Burgemeesters en Wethouders. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 13 een besluit heeft genomen. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 37 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt
Vorming Shared Service Center Zuid-Limburg
Het college besluit tot de eerdere voorgenomen vorming van een Shared Service Center voor bedrijfsvoeringstaken samen met de gemeenten Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg (d.d. 24 september 2013) te bekrachtigen, gelet op het positief advies van de ondernemingraden. Ook stelt het college de raad voor het inkoopbeleid te harmoniseren met dat van genoemde SSC-partners, als belangrijke randvoorwaarde voor het realiseren van de beoogde inkoopvoordelen.
Informatie: Fedor Coenen
Telefoon: 046-4778595
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels
Bedrijfsoverdrachten
Het college stemt in met de participatie in het project Bedrijfsoverdracht Sittard-Geleen middels een financiële bijdrage ter hoogte van 18.495 euro onder de voorwaarde dat de andere in het projectplan genoemde partijen ook de gevraagde bijdrage leveren. Beoogd resultaat van het project is een aanpak waarmee vanuit het SLIMhuis in de regio Sittard-Geleen overdragers en over-nemers worden ondersteund bij het tot stand komen van meer succesvolle bedrijfsover-drachten.
Informatie: Peter Blasic
Telefoon: 046-4778437
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels
Initiatiefvoorstel van de stichting Meiden van Sittard
Het college stemt in met een eenmalige financiële bijdrage van 15.125 euro voor de opstartkosten van het initiatief van de stichting “Meiden van Sittard”.
Informatie: Taurean L’Ortye
Telefoon: 046-4778154
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels
Verkoop grond/wegen aan het Consortium Grensmaas en het onttrekken van (delen van) deze wegen aan het openbaar verkeer ten behoeve van de realisatie van het Grensmaasproject.
Het college stemt in met de verkoop van grond/ wegen aan het Consortium Grensmaas die het Consortium nodig heeft voor de realisatie van het Grensmaasproject. Daarnaast is het college voornemens om in verband hiermee de raad voor te stellen de volgende weggedeelten te onttrekken aan het openbaar verkeer: Oude Driesweg, Deeldensweg, St. Servaasweg, Jophatsweg, Ilsenweg, Driesweg, Tabeckersweg, Roebroecksweg, Deylersweg, Binnenveldweg, Dijk (deels), Horisser-koeweg, Weg door het Gericht, Gerigt veldweg en Weg op het Gericht (deels). Dit voornemen wordt 6 weken ter inzage gelegd. Daarna doet het college de raad het voorstel om tot de onttrekking over te gaan.
Informatie: Kees Blankers
Telefoon: 046-4777691
Portefeuillehouder: wethouder Peter Geenen
Jaarrekening en -verslag 2013 en werkplan met begroting 2014 CNME De Rollen
Het college neemt kennis van het jaarverslag en de jaarrekening 2013 alsmede het werkplan en de begroting voor 2014 van het Centrum voor natuur- en milieueducatie De Rollen. Het college besluit subsidie te verstrekken op basis van de vastgestelde inwonerbijdrage. CNME De rollen wordt hierover per brief geïnformeerd.
Informatie: Ronald Geurts
Telefoon: 046-4778585
Portefeuillehouder: wethouder Ruud Guyt
Cookieinstellingen