Jadey Herzberg naar Euroskills 

Woensdag werd Jadey Herzberg, Arcus student Facilitair, door burgemeester Sjraar Cox en wethouder Bert Kamphuis ontvangen in het gemeentehuis van Sittard-Geleen. 

Burgemeester en wethouder staken Jadey een riem onder het hart en wensten haar veel succes met haar deelname aan de Euroskills, een wedstrijd voor vakmensen uit allerlei disciplines, die van woensdag 1 oktober tot zondag 5 oktober wordt gehouden in in Lille. 
Tijdens de EuroSkills gaat ze strijden om de titel voor Europees kampioen in de categorie Social, Personal & Hospitality Services (schoonmaken).
Over de EuroSkills
De EuroSkills zijn de Europese kampioenschappen voor het vakmanschap. Elke twee jaar strijden honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van Europa’. 
De vakwedstrijden zorgen voor de promotie van het beroepsonderwijs, het bevorderen van vaktrots en de talentontwikkeling van jonge professionals. Naast de wedstrijden vinden ook vele andere activiteiten plaats die gericht zijn op beroepenoriëntatie. Dit maakt EuroSkills tot het grootste beroepenevenement van Europa.
Hago en Arcus
Jadey wordt op de kampioenschappen voorbereid door Hago Nederland. Zij begeleiden het Nederlandse schoonmaakteam. Naast haar werk bij Hago studeert ze bij Arcus facilitair. Een prima combinatie, aldus Jadey.
Bron: gemeente Sittard-Geleen
Cookieinstellingen