Nieuw beleid ontheffingen voor inrij- en parkeerverboden

... zakpaal bij de Markt in Sittard ...
... zakpaal bij de Markt in Sittard ...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Er rijden op dit moment te veel auto’s op wegen in het centrum van Sittard en Geleen waar dat niet is toegestaan. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders nieuw ontheffingenbeleid vastgesteld.

Uitgangspunt daarbij is dat de gemeente alleen nog een vaste ontheffing afgeeft voor de bereikbaarheid van een parkeerplaats aan een afgesloten weg.

Onder bepaalde voorwaarden verleent de gemeente ontheffingen voor rijden of parkeren waar het niet mag. Bijvoorbeeld op voetpaden, fiestpaden of tegen het verkeer inrijden.

De binnenstad is grotendeels voetgangersgebied en sommige wegen zijn gesloten voor autoverkeer. Rijden met een motorvoertuig in het afgesloten gebied van Sittard is alleen toegestaan op vastgestelde tijden.

Wilt u een voertuig parkeren in een zone waarin een parkeerverbod (of stopverbod) geldt, dan kunt u hiervoor ontheffing aanvragen bij de gemeente. Ook als u een straat wilt inrijden waar dat verboden is, heeft u een ontheffing nodig. Bijvoorbeeld in het kernwinkelgebied van Sittard. Een dergelijke ontheffing kan bijvoorbeeld ook (tijdelijk) nodig zijn voor een verbouwing of verhuizing in het gebied waar een parkeerverbod geldt.

In het centrum van Sittard kunt u ook te maken krijgen met de dynamische afsluiting van de Markt (zakpalen). Die palen worden vóór 1 juli 2017 vervangen. Vraag dus tijdig een ontheffing aan als u binnen het afgesloten gebied moet

» meer informatie op www.sittard-geleen.nl

Cookieinstellingen