Lammetjes en een stekelvarkentje geboren in Kasteelpark Born

Foto:

Op maandag 14 april jl. werd bekend dat Kasteelpark Born volgens de leden van de ANWB een van de drie Leukste Uitjes van Limburg is! Kom naar ons mooie park en geniet van de lente! In de meivakantie zijn er weer volop activiteiten.

Op de kinderboerderij lopen de bontgekleurde lammetjes van de Jacobschapen in de wei en geitje Boy laat je genieten van zijn vrolijke bokkesprongen. Er zijn kuikentjes bij de kippen en eenden en er is een stekelvarkentje geboren. Ook de bomen en planten staan volop in bloei. Het Kriebelhuis is open!. Heb je de nieuwe bewoners als gezien? Je moet wel even goed zoeken want de Japanse boomkikkers zijn maar een paar centimeter groot! 
In de meivakantie kunt u weer volop genieten van ons mooie park en de activiteiten.
Voorjaarsmarkt
Traditioneel organiseert Kasteelpark Born in de maand april de Voorjaarsmarkt. U kunt op zondag 27 april van 10 tot 16 uur genieten van onder meer heerlijk geurende zeepjes, huis- en tuindecoraties, vrolijke mandala’s en gehaakte beestjes. Nieuw zijn de crèmes op basis van wolvet. Ook zijn de vogelhuisjes die van theepotten zijn gemaakt er weer en geeft Mieke een demonstratie wilgentenen vlechten.
Pannenkoeken 
Loopt het water je al in de mond bij het horen van het woord ‘Pannenkoek’? Kom dan op woensdag 30 april naar Kasteelpark Born. Vanaf ca. 13 uur staan bij het terras de dames van de activiteitengroep klaar met een hele grote stapel pannenkoeken. Maar een kale pannenkoek is niet leuk! Daarom staan er allerlei lekkere dingen klaar waarmee je de pannenkoek kunt versieren. Klaar? Smullen maar. Voor de grote mensen worden er pannenkoeken met appel of met spek gebakken. Je kunt tot ongeveer 16 uur een pannenkoek eten, zolang de voorraad strekt.
Cita Verde College
Leerlingen van het CitaVerde College uit Heerlen organiseren in het kader van hun eindexamen op woensdag 7 en zondag 11 mei activiteiten in het Kasteelpark. Start met een leuke speurtocht en kom knutselen bij de knutseltafel. Op woensdag leer je alles over eieren en op zondag kun je uilenballen pluizen.
Woensdag 7 mei komt clown Desalles ’s middags het park ‘schoonvegen’ en op zondag komt de valkenier met zijn vogels. Hij geeft rond 14.00 en 15.30 uur een vliegshow met onder meer zijn uilen en imposante Amerikaanse zeearend.
Openingstijden
Het Kasteelpark is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree is € 6,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen. Aan de kassa zijn voerzakjes te koop waarmee je onder meer de schapen kunt voeren. Ook de grote vissen uit de kasteelgracht zijn dol op dit voer. 
Jaarkaart
Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud: kijken naar de dieren, wandelen onder de oude bomen, geiten aaien op de kinderboerderij, lekker ravotten op de speeltoestellen of een kopje koffie drinken op het terras. Met een jaarkaart kunt u regelmatig genieten van ons mooie park. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. 
Kinderen betalen € 18,00 en volwassenen € 25,00. 
Cookieinstellingen