Kennedymars met 2700 starters

Foto:

Deputé Noël Lebens gaf zaterdagochtend in alle vroegte het startschot voor de 51e Kennedymars Sittard.

Volgens de voorzitter, die de wandelaars vooraf kort toesprak, stonden er 2700 man aan de start. De wedstrijdlopers vertrokken zoals gewoonlijk als eerste. Vorig jaar was Rob Tersteeg de eerste wedstrijdloper die over de finish kwam. Dat was toen rond de klok van 14.00 uur.
Deputé Lebens sprak zijn waardering voor het evenement uit en gaf de organisatie en de deelnemers een groot compliment voor hun inzet.
De deelnemers ervaren tijdens hun wandeling veel steun van supporters, vooral in de dorpen waar zij doorheen lopen zorgen de bewoners vaak voor een warm onthaal. Naarmate de tijd vordert hebben de deelnemers ook meer steun nodig: zij die bekaf, stijf van het lopen en met de blaren op de voeten vechten tegen de sluitingstijd verdienen die het meest.
Later op de dag vertrekken de deelnemers aan de Swentiboldmars (40 km) en de Minimars (10km).
Levanto-groep
Aan de 40km doet dit jaar voor de tweede keer een groep deelnemers mee van de Levanto-groep. Het gaat hierbij om mensen met psychiatrische en psychosociale problemen en mensen die door welke omstandigheden dan ook de regie over hun eigen leven zijn kwijtgeraakt. De groep bestaat uit 17 cliënten en 6 begeleiders. Één deelneemster loopt net als vorig jaar, samen met een begeleider, de 80km.
Batterij-opladers
Veel Kennedymarsdeelnemers luisteren onderweg naar muziek op hun smartphone, bellen met het thuisfront, twitteren er op los en maken en versturen foto’s. De batterij van het apparaatje raakt dan snel leeg. Van die wetenschap maakt WeCharge handig gebruik door in Thorn met een stand batterij-opladers te gaan staan. Wandelaars kunnen er eentje huren en bij aankomst in Sittard weer inleveren. Ze mogen hem ook houden, maar dan krijgen ze de borg niet terug.
we-charge-oplader
Cookieinstellingen