Stadscentrum Geleen straks domein ambtenaren

Foto:

Volgens het hoofdlijnenakkoord dat CDA en GOB woensdag bekend maakten moet Geleen plaats gaan bieden aan het volledige lokale ambtenarenapparaat. Die stap wordt genomen ter versterking van het met forse leegstand en teruglopende bezoekersaantallen kampende centrum.

Zoals het akkoord het schetst: “Het profiel van winkel- annex dienstencentrum voor het stadscentrum van Geleen krijgt de komende periode verder vorm. De stedenbouwkundige visie Stadshart Geleen wordt hiervoor herijkt en geactualiseerd, waarbij verplaatsing van functies een belangrijk thema is. Als gemeentelijke bijdrage hieraan concentreren wij gefaseerd onze ambtelijke organisatie alsmede in onze gemeente te huisvesten regionale diensten in de Geleense binnenstad. Door daarbij een koppeling te leggen met bestaande panden leveren wij ook een bijdrage aan het tegengaan van leegstand.”
Verder wil men inzetten  op een herbestemming voor het oude raadhuis van Geleen, een “herbestemming met een publieke recreatieve en bij voorkeur ook educatieve functie, met als vertrekpunt een museum en ontmoetingscentrum rondom het thema van de Limburgse volkscultuur.”
Ook de nabijheid van de in bedrijvigheid snel groeiende Chemelot-site moet beter worden uitgebuit voor het Geleense centrum. Daarbij zou een rol kunnen zijn weggelegd voor een materialenbank in het centrum, waar bezoekers kunnen zien wat er in Sittard-Geleen allemaal voor innovatieve zaken plaatsvinden op het gebied van materialen. 
Cookieinstellingen