Een boeiende rondleiding door Oud-Geleen

Heemkundevereniging Geleen verzorgt sinds enige jaren rondleidingen door Oud Geleen om bewoners en andere geïnteresseerden kennis laten nemen van de streekgeschiedenis. 

De reacties van de deelnemers zijn zeer enthousiast.
 
In Oud-Geleen is nog heel veel te herkennen en te vertellen van vroeger en dat wordt dan gedaan door Ad Hoogenboom en Ton Alers. Men kan vanuit een aantal plaatsen in Oud-Geleen op weg gaan, nadat onder het genot van een kop koffie en een stuk vla een korte inleiding over het ontstaan van Geleen is gegeven. Er worden een aantal plaatsen aangedaan, zoals ’t Veltje, Pieterstraat en de dorpspoel, die ook een sociale functie had.
 
Verder gaat het langs een bijzondere gewelfde kelder met vluchtgang naar 3 huizen waarin op een steenworp afstand van elkaar drie bokkerijderskapiteins woonden.  Ook is er de mogelijkheid om eens een kijkje te nemen achter de gevels van een aantal monumentale gebouwen. Uiteraard wordt daarbij ook uitleg gegeven. Verder komen de oude gebruiken, die Geleen kenmerkten aan bod en worden de plaatsen en gebouwen getoond waar dat alles plaats vond. Ook wordt er rondom de kerk gelopen met alle bijzonderheden van dien zoals de brouwerij Schrijnemakers, het atelier Ramakers en het huis Maes aan het kerkhof.
 
Buiten en binnen in de monumentale kerk, met een toren uit 1501 wordt uitleg gegeven over de historie van het religieuze leven en kan men nog een groot aantal historische zaken aanschouwen.
Bel voor meer informatie naar: 06-25023899.
Cookieinstellingen