Hondsbroek-Aldenhof tegen hondenpoep

Foto:

Op verzoek van veel buurtbewoners van buurt Hoendsbroek-Aldenhof in Born is het buurtplatform een ludieke actie gestart met aandachtsbordjes tegen overlast door hondenpoep.

Op een aantal plekken in de wijk staan daarom sinds woensdag bordjes die op een vriendelijke manier aandacht vragen voor de overlast die hondenpoep veroorzaakt. 
“Het gaat met name om plekken waarvan hondenbezitters waarschijnlijk denken dat het niet erg is als ze daar de poep laten liggen. Zoals in gemeentelijke plantsoentjes tussen de huizen.”
De bordjes moeten bij de hondenbezitters het besef losmaken dat anderen gewoonweg last van de uitwerpselen van hun honden hebben.
Overigens zijn hondenbezitters wettelijk verplicht om de uitwerpselen van hun trouwe viervoeter op te ruimen, en dat geldt ook voor de uitlaatveldjes in de stad. Niet opruimen kan een aardige bekeuring opleveren. Het niet bij zich dragen van een zakje waarmee hondenpoep kan worden verwijderd is goed voor een boete van 90 euro. Het niet opruimen van hondenpoep is goed voor een bon van 140 euro. Daar kun je heel wat poepzakjes voor kopen!
[twitter_old 494825877302435840]
Cookieinstellingen