Die pionnen staan er niet voor niets!

Foto:

Al een dag of tien staat op de Rijksweg Zuid, even voorbij het kruispunt met de Wilhelminastraat richting Rijksweg Noord/Ligne een display die  een gewijzigde verkeerssituatie aankondigt. Omdat het bouwproject Ligne nu ook vanaf de kant van de Rijksweg Noord bevoorraad moet worden, wordt de weg in noordelijke richting voor het gewone verkeer gesloten. Borden geven tijdig de omleidingsroutes aan. Verkeer in zuidelijke richting kan de weg blijven gebruiken.

De metalen scheidingswand langs Ligne schuift weer op naar het midden van de weg, zodat bouwverkeer veilig de bouwplaats kan bereiken en ook de andere verkeersdeelnemers niet in gevaar worden gebracht. 
Om de scheidingswand veilig te kunnen verplaatsen is de Rijksweg Zuid vanaf de Wilhelminastraat in noordelijke richting en de Rijksweg Noord vanaf de kruising met de Odasingel en de Elisabeth van Barstraat op bepaalde momenten voor alle verkeer afgesloten. Maandag wordt eerst de nieuwe belijning op de weg aangebracht.
Natuurlijk zal niet iedereen van de werkzaamheden op de hoogte zijn. Daarom staat er vandaag en morgen een verkeersregelaar op het kruispunt om verkeer dat in noordelijke richting de Rijksweg Zuid op wil rijden tegen te houden. “Er staan nu een hoop pionnen op de weg om aan te geven dat geen doorgaand verkeer mogelijk is, maar dat is niet genoeg. Sommige automobilisten denken dat die pionnen er alleen voor anderen staan,” zegt de man die het verkeer een andere richting op moet sturen.
Cookieinstellingen