Big Bands tijdens Sint Rosa Festival

Foto:

Tijdens het Sint Rosa Festival in Sittard vindt dit jaar voor het eerst een Big Band Festival plaats. Op zondagmiddag 31 augustus spelen drie bands op de Markt en een in Poppodium Volt.

Het festival start om 14:00 uur met een optreden van The SLIM VITZkids op de Markt. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat deze big band uit jeugdige muzikanten. Hun leeftijd ligt tussen 8 en 16 jaar. “Bigband de Vitzkids, is een van de weinige orkesten in Nederland die je letterlijk en figuurlijk ziet groeien.” De Vitzkids worden ondersteund door de Stichting Limburg Geïmproviseerde Muziek (SLIM).
In Poppodium Volt speelt van 15:00 tot 17:00 uur de Mo Jones Big Band, een “20-piece 100% professional groove unit” rondom zanger en hammond speler Mo Jones.
Het programma op de Markt gaat om 15:30 uur verder met de in 1980 opgerichte Bigband Boesten uit Roermond. Deze band heeft in 2014 het eerste gratis toegankelijke big band festival in Roermond georganiseerd, waaraan 5 bigbands uit Nederland, België en Duitsland deelnamen. 
Vanaf 17:00 uur is het de beurt aan Big Band Beeg, die onder leiding van Alex Loiacono het programma ‘Move to the Groove’ brengt, met muziek van Kool and the Gang, Earth, Wind and Fire, Michael Jackson en Donna Summer.
Cookieinstellingen