Maximaal 800 kaarten voor Roda-supporters bij derby in Sittard-Geleen

Op vrijdag 13 september wordt in het Offermans-Joosten stadion in Sittard-Geleen de derby tussen Fortuna Sittard en het uit de eredivisie gedegradeerde Roda JC uit Kerkrade gespeeld.

Over die wedstrijd is woensdagochtend overleg geweest tussen Fortuna Sittard, het Openbaar Ministerie, de politie en de burgemeester. Van Roda JC-zijde is het verzoek binnengekomen om meer kaarten voor zijn supporters beschikbaar te stellen. 
De wedstrijd is in een eerder overleg aangemerkt als risicowedstrijd, wat onder andere betekent dat maximaal 800 kaarten voor de supporters van de bezoekende club beschikbaar zijn.
In het overleg vanmorgen is besloten het maximum aantal kaarten ongewijzigd vast te stellen op 800. Daarbij geldt dat de losse kaartverkoop gewijzigd wordt van ‘1 op 4’  (een persoon kan 4 kaarten kopen) naar ‘1 op 1’. De regeling qua kaartverkoop voor seizoenkaarthouders blijft ongewijzigd. Zij kunnen per seizoenkaart 4 kaarten kopen op twee nader te bepalen verkoopmomenten. Fortuna Sittard en Roda JC zullen de supporters nader informeren over de start van de kaartverkoop.
Dit besluit wordt genomen vanwege veiligheidsoverwegingen, vanuit de afweging dat het belangrijk is dat supporters op de juiste plekken in stadion zitten en de supportersstromen goed kunnen worden gereguleerd.
Cookieinstellingen