Mooi zondagprogramma, maar soms wat nat

Het Sint Rosa Festival had zondag beslist beter weer verdiend. ’s Ochtends spoelde al zowat de Sint Rosaprocessie de Kollenberg af, ’s middags was er eveneens korte tijd een hevige plensbui die het publiek snel de winkels of café’s in deed vluchten.

Los van die paar hevige buien viel het eigenlijk ook wel mee, want de temperatuur was aangenaam en af en toe brak ook de zon door. Er was veel publiek op de been op deze koopzondag. De nostalgische kermis werd goed bezocht. In de stad klonk overal orgelmuziek van het Open Nederlands Kampioenschap Handorgel en op de Oude Markt, Kloosterplein, Gats en Kerkplein werd een goed bezochte kunstmarkt gehouden.
w217t17ow9o2l35hzd1kzbu9p
Men kon daar verder terecht in het oude Dominicanenklooster op de Oude Markt en in de gewelvenkelder voor diverse exposities van galeriehouders. In het Mariapark exposeert een drietal lokale kunstenaars hun werk (tot en met 7 september), de basiliek was open voor bezichtiging en ook Museum Het Domein had verschillende gratis toegankelijke activiteiten voor het publiek in petto. In het Gruizenkerkje exposeerde de Tsjechische fotograaf Libor Bednarik een aantal schitterende foto’s uit zijn project Sittard365, waarin hij gedurende een jaar dagelijks een foto van Sittard of de omgeving van de stad aan de reeks toevoegt. 
iny0zayegg471cfh7xqf47fb8
Leeuwen speurtocht
In de stad liepen gidsen van De Companen rond, achtervolgd door slierten kinderen (en ouders), op zoek naar de leeuw. Daarbij deden ze ook het Gruizenkerkje aan, waar ze konden bijdragen aan het versieren van de leeuw. Op de Markt en in poppodium Volt speelden Bigbands de sterren van de hemel en in spiegeltent Majestic speelde de Janse Bagge Bend de glazen van de tapkast. En wie over de Dominicanenwal wandelde was met regelmaat getuige van applaus en daverende lachsalvo’s van het publiek dat een bezoek bracht aan Circus Zanzara. Zondagavond speelde iets verderop, op de schootsvelden, de laatste voorstelling van dit festival van Circus Ronaldo. 
i45udd3c2amv2y2iywlr255gj
Leeuw versieren
Maandag en dinsdag staan er ook nog een aantal activiteiten op de agenda van het Sint Rosafestival, waaronder Buuttekolder, dat maandagavond in de spiegeltent staat geprogrammeerd. De tent is helemaal uitverkocht.
Cookieinstellingen